Overig

Hoe ons weekendje weg compleet anders ging dan verwacht..

 • By
 • 13 juni 2017
 • Sticky
Amersfoort

Afgelopen weekend was ik samen met mijn moeder een weekendje weg. We besloten om naar Amersfoort te gaan, wat een onwijs leuke stad is dit! We waren ‘s morgens om 10.30 uur in Amersfoort gingen eigenlijk zonder plan de stad door en wilden niet te veel doen. Met 36 weken zwangerschap ben ik toch een stuk minder mobiel, hihi. 😉 We liepen door de winkelstraten en langs de leuke grachtjes, zaten regelmatig op een van de vele leuke terrasjes. Kortom: we liepen veel, maar deden het lekker rustig aan.

Amersfoort

Lees ook: Voorpret – een weekendje Amersfoort!

Tegen het einde van de middag liepen we terug naar het hotel om daar in te checken. We hadden een prachtige kamer en op Instagram plaatste ik nog een foto dat ik helemaal klaar was om te genieten van een leuke avond. Echter liep deze avond een klein beetje anders dan gepland en heb ik helaas niet eens kunnen slapen in dit fijne bed. 🙁

We gingen eerst nog even naar het ‘stadsstrand’ voor een klein hapje en een drankje en liepen vervolgens het centrum in. We ploften net op het terras, toen ik ontdekte dat ik een (kleine) bloeding had. Ik zal alle details besparen. Maar aangezien ik 36 weken zwanger ben, moest ik -na telefonisch overleg met mijn eigen verloskundige- toch even voor controle naar het ziekenhuis.. Onderweg naar het ziekenhuis deden we allebei enorm ons best (vooral mijn moeder) om niet te panieken. Ik had gelukkig geen pijn of andere klachten en we zullen het wel zien..

Amersfoort - Zandfoort aan de Eem

Welkom in het Meander Ziekenhuis!
Aangekomen in het Meander Ziekenhuis kreeg ik vrijwel direct allemaal onderzoeken. Ik lag een tijdje aan de CTG-scan, kreeg echo’s en er kwam steeds iemand bij mij kijken.. Mijn temperatuur en bloeddruk waren en bleven gelukkig goed en tijdens de andere onderzoeken konden ze gelukkig ook geen ‘gekke dingen’ vinden. Kortom: geen idee waar de bloeding nou precies vandaan kwam. Maar voor de zekerheid moest ik toch 24 uur blijven ter observatie..

Opeens zag ons avondje in Amersfoort er heel anders uit. Mijn moeder zat trouw naast mijn bed, terwijl ik verplicht moest blijven liggen. Na een nacht in het ziekenhuis, verwachtte ik dat ik wel weer naar huis mocht. Maar ‘s morgens moest ik nogmaals aan de CTG-scan en moest ik beginnen met mobiliseren. Het komt er dan op neer dat je rondjes moet lopen, om te kijken of er niet nog meer bloedingen komen. Gelukkig was alles nog steeds goed en mocht ik om 16.00 uur eindelijk naar huis.

Amersfoort

Het personeel in het Meander Ziekenhuis waren ontzettend lief, zowel de verpleegkundigen als de gynaecologen. Ze namen hier alle tijd voor mij, deden niet gehaast, hadden begrip voor de vervelende situatie en deden erg hun best om mij gerust te stellen. Dankjewel!

Snel inhalen!
Ons weekendje in Amersfoort liep dus compleet anders dan verwacht en helaas hebben we dus veel te weinig van de stad gezien. Dat moeten we maar snel een keer inhalen.. 😉 Uiteraard heb ik zaterdag wel de hele dag de tijd gehad om leuke plekjes te ontdekken en die zal ik zeker heel snel delen!

 

8 Comments
 • Marjolein

  Dat verliep even anders! Gelukkig zat je dus nu niet op Schier!

  • Maud

   Hihi, dat was inderdaad mijn grote geluk.. Of misschien wel mijn intuïtie, haha!

 • Femke

  Oh jeeej, dan loopt het opeens heel anders dan verwacht.. Wat fijn dat je in het ziekenhuis zo fijn geholpen bent en dat je de volgende dag weer naar huis mocht!! Dikke kus

  • Maud

   Dikke kus terug! <3

 • Yvonne

  O nee, en ik maakte er nog een semi-grappige opmerking over, dat je niet te ver van huis moest gaan… rustig aan en succes met de laatste loodjes!

  • Maud

   Haha, ik maakte er van te voren ook al opmerkingen over.. Zul je altijd zien! 😉

 • Elisa

  Ohhh ik dacht even dat je was bevallen! Gelukkig dat alles goed is met jou en.de kleine. Amersfoort loopt niet weg, dus die herkansing krijg je vast!

  • Maud

   Hahaha, gelukkig nog niet! Op naar de bevalling en de herkansing! 😉

Leave a Reply