Overig

Waar blijft ons geld toch elke maand!?

 • By
 • 27 januari 2019
 • Sticky
Bespaartips / Maudgeniet.nl

Ik heb geen idee of het komt door onze luxe levensstijl, de BTW-verhoging van 6% naar 9% of weet ik veel wat. Maar het lijkt de laatste weken wel alsof ons geld van de bankrekening af blijft vliegen. Waar het geld dan elke keer blijft, ik heb werkelijk waar géén idee! Ik ben er van overtuigd dat wij hierin niet de enige zijn en dat dit voor heel veel mensen herkenbaar is. TOCH?

Eens kritisch kijken naar alle uitgaven

Onlangs hadden we het er weer over; waar blijft dat geld? Jup, wij gaan regelmatig een weekendje weg. We kopen regelmatig nieuwe kleding of speelgoed voor de kindjes, ook als het eigenlijk niet nodig is. We zijn gek op lekker uit eten, halen regelmatig iets af en pakken vaak sneller de auto dan de fiets. Oh, daar blijft ons geld dus! Dat kan anders. Dat moet anders..

En dus wordt het de hoogste tijd om eens kritisch naar onze uitgaven te kijken. Regelmatig deel ik bespaartips op Maudgeniet.nl, maar nu is het tijd om daar zelf eens gebruik van te maken. 😉 Op zondagavond gaan we aan de keukentafel zitten, pakken de overzichten van de bankrekeningen erbij en beginnen met rekenen. Er valt bij ons echt heel wat winst te behalen, haha!

Dat we hiermee bezig zijn, wil niet zeggen dat het per se nodig is. Op dit moment staat er (thank god!) nog steeds geld op onze spaarrekening en wordt deze niet iedere keer volledig geplunderd. Maar we hebben wel bedacht dat we een hoger bedrag op onze spaarrekening, voor de ‘stel nou dat’ gevalletjes..

Hoe pakken we dat (be)sparen aan!?

Eten en drinken
Allereerst gaan we écht besparen op eten en drinken. Niet alleen op de wekelijkse boodschappen, maar ook op afhalen en het uit eten gaan. Wanneer we boodschappen gaan doen, kopen we alleen het hoognodige. Dus geen koekjes, dropjes, chocolade, frisdrank en dat soort dingen meer. Af en toe mag dit natuurlijk nog wel, maar niet meer in de hoeveelheden van nu. Misschien is het handig om een weekbedrag vast te stellen voor de boodschappen, maar stiekem vind ik dat zo streng! Ook gaan we (proberen om te) werken met een soort weekmenu: van te voren al weten wat we gaan eten en daar niet van afwijken. Wish me luck!

Nog een dingetje.. Ik ben echt een hele luie draak. Mijn werk zit vrijwel bij ons om de hoek en ook de supermarkt zit bij ons om de hoek. En toch krijg ik het steeds weer voor elkaar om toch ‘even snel’ de auto te pakken, terwijl de fiets -zonder lekkere band ofzo- gewoon in de schuur staat. Voor mij een grote uitdaging: de auto laten staan en gewoon lekker de fiets pakken!

Vaste lasten
Uiteraard hebben we ook naar de vaste lasten gekeken, hier kunnen we in principe niet heel veel op besparen. De meeste vaste lasten zijn goed zoals ze zijn, maar her en der kunnen er nog wel kleine wijzigingen zijn. Het mobiele abonnement van Jasper is bijna afgelopen: in principe kan hij zijn abonnement verlengen en daarbij de nieuwe telefoon kiezen (ik zou strontjaloers zijn!). Maar hij kan ook verder gaan met zijn huidige iPhone en kiezen voor een Sim only abonnement, dat zou best wel wat schelen elke maand. Maar laten we eerlijk zijn, dit is best wel een lastige keuze. Want de iPhone xs of iPhone xr zijn allebei wel erg gaaf!

Weekendjes weg enzo
Jup, guilty as hell! Hier ben ik toch voornamelijk heel erg schuldig aan; vaak ben ik degene die zo’n weekendje voorstelt. Er zullen ongetwijfeld heel veel mensen om ons heen (en volgers ook) denken dat alle weekendjes weg gesponsord worden. Oh, I wish! Maar dat is dus echt niet waar; en ook als de accommodatie bijvoorbeeld wel gesponsord zou worden, dan nog komen er altijd kosten bij voor ons. Denk aan benzine, leuke uitjes en bijvoorbeeld het eten en drinken tijdens zo’n weekend. Vorig jaar ben ik in totaal maar liefst 14 keer (!) weggeweest, dit kan natuurlijk ook veel minder zijn. Misschien was veertien keer toch een klein beetje overdreven. 😉

Marktplaats!
Ik heb echt nog veel dingetjes in huis die makkelijk op Marktplaats kunnen! Waaronder een robot-stofzuiger, een hele mooie luiertas (want die hebben we niet meer nodig) en nog veel meer babyuitzet-dingetjes. Niet dat dit ons honderden euro’s gaat opleveren, maar toch wel weer leuke extraatjes voor op de spaarrekening.

Stoppen met roken
Jup, ook guilty! En hier heb ik verder ook niks meer aan toe te voegen; uitleg is onnodig in dit stukje. 😉

Wish me luck! Tips zijn welkom!

Dit zijn natuurlijk allemaal hele leuke ideeën, maar vanaf aankomende week gaan we deze ook écht uitvoeren. Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe dit gaat werken voor ons. En heb je zelf nog handige tips voor ons? Laat het me dan vooral weten!

Bespaartips / Maudgeniet.nl

3 Comments
 • Yvonne

  Rook jij? Ik ben in shock! Dat had ik niet verwacht, haha. Verder heel herkenbaar. Ook al gaan wij nooit uit eten en halen we niks af.. en weet ik niet eens wat voor telefoon ik heb, zonder wifi en met t goedkoopste abonnement. Maar een verbouwing plus al onze reizen zijn ook echt niet goed voor de spaarrekening. Maar heel eerlijk: dat laatste, daar wil ik ook niet op besparen. Zo lang t kan.. kan t

 • Janneke

  Woaaah, dat roken had ik ook even niet zien aankomen. Daar kun je in ieder geval wel goed op besparen, haha! Maar stoppen is niet zomaar gedaan natuurlijk. Ik doe met met de budgetchallenge van Kelly Caresse deze maand. Qua boodschappen gaat het hartstikke goed, maar merk dat ons geld vooral naar overige dingen gaat. Oepsie…

 • Tessa

  Wij stappen binnenkort over naar een andere autoverzekering. ANWB heeft momenteel een goede deal waar je het eerste jaar extra korting (tot 20%) krijgt als je lid bent van de ANWB of dit wil worden.

  Verder hebben wij een boodschappen budget. Daar moeten we de boodschappen maar ook dingen als de kapper, benzine, drogist en kattenvoer van betalen. Als je kritisch gaat kijken kan er vaak toch nog een boel bespaard worden.

Leave a Reply