Achter de schermen: Update #Projectzolder

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel schreef over ons nieuwe project in huis: #Projectzolder. Toen we dit huis kochten was de zolder een enorme bende en niet om te toveren naar een extra (slaap)kamer. In het midden kon je nauwelijks staan en er zat geen raam in, dus er was geen daglicht of mogelijkheid om de zolder te luchten. Dus besloten wij om er een dakkapel op te laten plaatsen. En niet zomaar een dakkapel, maar een dakkapel die de complete nok van het dak verhoogt. En dus werd het dakkapel aan het begin van deze maand geplaatst, ik vond het zo spannend!

#projectzolder

Lees ook: Achter de schermen – #Projectzolder

De eerste dag: een gat in ons dak!
Op woensdagochtend werd er om 07.00 uur al een container bezorgd en een half uurtje later stonden de werkmannen al voor de deur. Ze begonnen eerst met alle dakpannen van het dak te halen en al vrij snel werd er een gat gezaagd in het dak. Niet alleen wij vonden het spannend, ook de rest van de buurt. De hele tijd stonden er mensen voor ons huis om te kijken wat er toch allemaal gebeurde. Er stond een grote container voor ons huis, mar ook een grote hijskraan. Bijna niemand kon er nog met de auto langs, hihi. En voor we het wisten zat er een enorm groot gat in het dak!

#projectzolder - Maudgeniet.nl

#projectzolder - Maudgeniet.nl

Zo veel lawaai!
Diezelfde dag werd het dakkapel er nog opgeplaatst. Niet in één keer, maar in delen.. Uiteraard ook weer met die enorm grote hijskraan. Ondertussen vluchtte ik met Fenne naar mijn ouders.. Zij moest natuurlijk wel haar middagslaapje hebben, maar dat was mission impossible met al dat lawaai in huis. Onze slaapbaby Saar sliep er gelukkig gewoon doorheen, dus die bleef thuis bij Jasper. Toen ik terug kwam, zat bijna het hele dakkapel er al op!

#projectzolder - Maudgeniet.nl

#projectzolder - Maudgeniet.nl

Een enorme lekkage..
De dakkapel werd binnen één dag geplaatst, maar het was te veel werk om op diezelfde dag ook nog af te werken en de dakpannen er weer op te plaatsen. ‘s Avonds werd er een groot zeil over het dakkapel gelegd en de volgende ochtend zouden ze terug komen. Maar die nacht begon het enorm hard te regenen en door de wind was het zeil op één plek een beetje verschoven. Guess what!? Het werd een enorme lekkage en we waren er midden in de nacht enorm druk mee.. Zelfs in de woonkamer was het nog nat. Wat een ellende! Helaas hebben we hierdoor nu een aantal vochtplekken in huis en moet er her en der weer opnieuw geschilderd worden. En dat zorgt dan ook weer meteen voor nieuwe ideeën, hihi. Ik denk dat het geklus bij ons in huis nooit ophoudt! 😉

De tweede dag: zoveel ruimte!
De tweede dag werd het resterende water in ons huis opgeruimd en werd ook het dakkapel helemaal afgemaakt. De plek van de lekkage werd onderzocht en de dakpannen werden er weer opgelegd. En nu hebben we opeens heel veel extra ruimte op zolder, wat fijn! Het is er nog steeds een enorme bende, want we moeten zelf het een en ander nog afwerken. Zoals het plaatsen van een tussenwand, schuifdeurtjes, een vloer leggen, behangen en schilderen en noem het allemaal nog op. Kortom: de klus is nog lang niet geklaard! Maar wat zijn we blij met deze investering in ons huis!

#projectzolder - Maudgeniet.nl

 

Sharing is caring!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

2 thoughts on “Achter de schermen: Update #Projectzolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *