Achter de schermen: Update #Projecttuin

In januari 2016 hebben we ons huis gekocht.. We zijn er nog altijd zo ontzettend blij mee en het is een heerlijk huis om in te wonen! Vanaf dag 1 zijn we (lees: vooral Jasper) hier erg druk geweest om het helemaal naar onze zin te maken. De badkamer is vernieuwd, er zit een nieuwe keuken in, boven is alles opgeknapt, de voortuin was al klaar en in de maand mei waren we druk bezig met ons #Projecttuin!

#projecttuin

Lees ook: Achter de schermen – #Projecttuin

Enorme chaos
De laatste tijd hadden we onze tuin enorm verslodderd en het was een enorme chaos. Als er iemand bij ons kwam, schaamde ik me kapot voor onze tuin, hihi. Tijdens onze voorbereidingen kwamen we erachter dat een grote tuin hebben helemaal niet zo leuk is. Als je voor 130 m2 tegels wilt bestellen, kom je er al snel achter dat het een heel duur grapje wordt. Maar ik wilde heel graag dat de tuin af zou zijn voordat ik met zwangerschapsverlof zou gaan. Dus pakten we door en begon Jasper fanatiek in de tuin..  In het weekend werd de oude schutting afgebroken en maandags zette Jasper samen met mijn vader de nieuwe schutting. Donderdags ging ik met mijn vriendinnetje een niet-weekend-weg naar Hezingen en kwamen de stratenmakers..

#projecttuin

#projecttuin

Hard werken
Het heeft bijna een dag geduurd voordat de tuin alleen nog maar leeg was; er lag zoveel rotzooi in! Vervolgens moest er door de hele tuin geel zand gelegd worden en moest alles geëgaliseerd worden. Ondertussen werd ons huis natuurlijk een grote zandbak, er was niet tegenaan te stofzuigen. Maar uiteindelijk allemaal voor het goede doel, want ze hebben allemaal ontzettend hard gewerkt. Binnen een week was de tuin af!

#projecttuin

Precies op tijd klaar!
De zaterdag na Hemelvaart werd Fenne 2 en die dag was het ontzettend warm. We wilden haar verjaardag graag in de tuin vieren, maar de tuin was nog niet helemaal af.. Alle tegels lagen er in, maar er moest echt nog wel wat gedaan worden. Zo moest het kunstgras nog gelegd worden, de tuinmeubels waren nog niet geleverd, er hing nog geen verlichting, her en der moesten er nog een paar plantjes geplaatst worden en Fenne’s speelhuisje moest nog in elkaar gezet worden.

Jasper legde het kunstgras er in, bouwde het huisje in elkaar, ging met Madame naar een tuincentrum en de woensdag voor haar verjaardag werden de tuinmeubels geleverd.. Ondertussen hadden we de verlichting besteld en werd dit ook opgehangen door Jasper.. Hoppakee! Precies op tijd klaar! De heerlijke verjaardagstaart van Fenne konden we een paar dagen later in de tuin aansnijden!

#projecttuin

#projecttuin

#projecttuin

Zo blij met het eindresultaat!
Eerder vertelde ik al dat ik een mooie tuin vol met gras en bloemen echt het allermooiste vind.. Maar ik ben bang dat we dat weer gaan verslodderen (om welke reden dan ook), dus nu is onze tuin helemaal Jasper-en-Maud-proof. En oooh; wat ben ik er blij mee! We hebben nu al vaker buiten gegeten dan vorig jaar (HAHA) en met het heerlijke weer zijn we binnen niet meer te vinden. Madame kan heerlijk spelen in de tuin en er is zoveel ruimte. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. En wat ben ik stiekem toch trots op Jasper; dat hij zoveel zelf heeft gedaan! Ik wist niet eens waar ik moest beginnen, haha. 😉

Ons volgende project?
Verklaar ons maar voor gek.. Maar dit najaar willen we nog bezig gaan met een nieuw project: #projectzolder! Op dit moment is de zolder echt een zolder; een zolder vol rotzooi en chaos.. Hier willen we heel graag een extra slaapkamer van maken, maar daarvoor is een dakkapel (met nokverhoging) nodig.. Want nu kunnen we er bijna niet staan. Dit gaan we gelukkig wel uitbesteden, maar Jasper-kennende wil hij hier zelf ook weer van alles aan doen. Wordt vervolgd! 😉

En voor volgend jaar staat er nog een overkapping op de planning, zodat we buiten ook een soort Tweede woonkamer hebben. Wat lijkt me dat heerlijk!

Ik ben benieuwd wat jullie van onze nieuwe tuin vinden! Laat je het weten?

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3 thoughts on “Achter de schermen: Update #Projecttuin

  1. Mijn eerste gedachte was wel: oe wat veel tegels! Maar dat is omdat ik zelf enorm van planten hou. En ik kan me voorstellen dat wanneer je daar minder van houdt, of er minder tijd voor hebt dat dit wel ideaal is. Wel heerlijk hoor die speel plek! En ik houd wel van de strakke moderne uitstraling! Ja hoor, ik zeg: goed gelukt!

    1. Snap ik helemaal.. Zijn ook veel tegels, maar op dit moment is dat beter voor ons. Dan weten we zeker dat we het niet weer laten verslodderen 😉 Hihi. Voor Madame is de speelplek inderdaad heerlijk.. We zijn nu al meer buiten geweest dan vorige zomer! Genieten!

  2. Het is echt mooi geworden Maud! Strakke tegels, mooie schutting en toffe meubels. Het is helemaal af zo! Wij hadden in Leeuwarden ook een enorme puintuin, en hebben dit toen omgetoverd in een terras met flink wat gras. Minder tegels, meer natuur. Maar jeetje, wat is dat grasmaaien veel werk! Nu in Groningen heeft onze tuin eigenlijk wat teveel tegels (en twee bakken met planten), maar we vinden het wel even prima zo 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *