Overig

Update #4 van mijn sportavontuur

 • By
 • 24 december 2017
 • Sticky
Sportavontuur - Maudgeniet.nl

Het is al een maand geleden dat ik voor het laatst heb geblogd over mijn sportavontuur. Samen met een Personal Trainer (PT) ga ik een traject volgen van maar liefst 12 weken om eindelijk weer eens fanatiek sporten. Het was ruim 2,5 jaar (!) geleden dat ik voor het laatst had gesport, dus die Personal Trainer kon ik goed gebruiken.. Op dit moment ben ik ruim 9 weken bezig met sporten en dus wordt het weer tijd voor een update!

De feiten van mijn eerste meting (het begin) op een rijtje:
Ik ging eigenlijk best wel ‘doelloos’ naar mijn intake-gesprek. Ik wilde gewoon graag weer bewegen en sporten moest een onderdeel van mijn leven worden. Het is niet de bedoeling dat het een ‘moetje’ is.. En een beetje minder buik en meer kont zou ik niet erg vinden. Dat waren mijn gedachte toen ik voor het eerst naar binnen liep bij HELD. Totdat ik op de weegschaal ging staan… Toen paste ik, in overleg met mijn PT, heel snel mijn doelen aan. Mijn meting zag er als volgt uit:

 • Ik had 31,6% vet. Dit kwam zelfs neer op 18,6 kg!
 • Mijn buikomtrek was 86 cm.

Mijn doelen, naar aanleiding van die eerste meting:

 • Sporten weer een onderdeel van mijn leven maken.
 • -3 kg vet in 8 weken.
 • -5 kg vet in 12 weken.

Sportavontuur - Maudgeniet.nl

Update na 9 weken
Ondertussen ben ik nu al 9 weken aan het sporten en kan ik met heel veel trots roepen dat ik al twee doelen behaald heb. Ik zie sporten op dit moment niet meer als ‘moetje’, maar ik weet gewoon dat ik er twee keer per week mee bezig ben. Het is nog steeds niet mijn grootste hobby, maar ik vind het ook zeker niet meer erg! Ook haalde ik het doel van -3 kg vet binnen acht weken. Afgelopen week had ik weer een meting..

 • Op dit moment heb ik 26,8 % vet. Dit komt neer op 14.8 kg.
 • Mijn buikomtrek is nu 80 cm.

Een hele verbetering dus! Ik heb nu nog drie weken de tijd om mijn laatste doel te behalen.. Dus nog even knallen voor die laatste 1,2 kg vet die ik er af wil.. En dat wordt nog best wel pittig met die lekkere feestdagen die voor de deur staan!

De voeding
Hoewel ik het sporten niet meer zie als een ‘moetje’, vind ik de voeding nog steeds wel een dingetje.. Het wordt soms zo’n vicieuze cirkel. Als ik gezond eet; wil ik heel graag aaaaalles eten wat ongezond is. Ik mis mijn dagelijkse zak chips, ik wil chocolade, dikke vette sausjes bij het vlees en uiteraard wil ik patat en pizza. Maar áls ik dat dan een keertje eet, vind ik het eigenlijk helemaal niet meer zo lekker.. Van echt vet eten of drinken (zoals warme chocolademelk) word ik soms zelfs misselijk! In mijn hoofd ben ik er soms nog een beetje teveel mee bezig, maar het gaat zeker al een stuk beter!

Op naar de volgende drie weken!

 

1 Comment
 • Marcella

  Goed bezig Maud, heel knap van je dat je je doelen zo goed haalt. Ik ben benieuwd of je je laatste doel inmiddels ook hebt gehaald. Je blijft vast lekker sporten! 🙂

Leave a Reply