Overig

Een uitvaartverzekering voor het hele gezin | Heb jij daar wel eens over nagedacht?

  • By
  • 12 augustus 2019
  • Sticky
Uitvaartverzekering - Maudgeniet.nl

Het moederschap is ongetwijfeld het mooiste wat mij ooit is overkomen. Ondanks dat het soms pittig is en echt wel even ‘aanpoten’ is, zou ik er geen moment van willen missen. Bijna alle momenten vind ik leuk: van de gezellige momenten tot de mopper-momenten, het hoort tenslotte allemaal bij het moederschap. Over de gebroken nachten wil ik het even niet hebben. En juist omdat ik zo geniet van de meisjes, wil ik liever niet nadenken over rot situaties. Ondanks dat hebben we na de geboorte van de meisjes vrijwel meteen een uitvaartverzekering afgesloten voor ze..

Dat overkomt mij toch niet!?

Ik ben soms behoorlijk naïef en denk met dit soort dingen regelmatig dat ‘het nooit bij ons gebeurt’, hooguit bij een ander. Laten we inderdaad hopen dat deze ellende ons nóóit overkomt, het is tenslotte de bedoeling dat onze kinderen ons ‘overleven’. Maar ooit komt er natuurlijk een moment dat het leven ophoudt en ergens is dat ook goed. Stel je voor dat ik 200 jaar zou worden!

En dan komt natuurlijk ook het moment dat de uitvaart betaald moet worden en geloof me.. Dan ben je blij dat je hiervoor een uitvaartverzekering hebt. Want een uitvaart is echt behoorlijk prijzig!

Wat kost een uitvaart?

Natuurlijk wil je er eigenlijk niet over nadenken, maar heb je enig idee wat de kosten voor een uitvaart zijn? Of je nou een voorkeur hebt voor begraven of cremeren, gemiddeld ben je zo’n € 5.000 tot € 11.000 kwijt. Deze kosten bestaan onder andere uit de basiskosten, de dienst, de kist, bloemen, catering en dan het begraven en/of cremeren. Ik gun de mensen die ik lief heb het allermooiste afscheid wat er maar kan zijn, maar alles bij elkaar is een uitvaart behoorlijk prijzig. En dan is het natuurlijk erg fijn dat we een uitvaartverzekering hebben.

Hoe mijn uitvaart er uit moet zien..

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier nog nooit echt over nagedacht heb. Dat wordt eigenlijk wel eens tijd! Het enige dat ik weet is dat ik achteraf geen koffie met plakkerige broodjes ham en kaas wil. Ik wil dat er lekkere drankjes geschonken worden: biertjes, wijntjes, gin tonics.. En overal borrelplanken met allemaal lekkere hapjes. Laten we er dan maar een klein feestje van maken, want ik vind dus wel echt dat het leveng evierd moet worden!

Uitvaartverzekering - Maudgeniet.nl

Dit artikel is een samenwerking. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet passen bij mij of Maudgeniet.nl.

No Comments
Leave a Reply