Overig

Review | Stofzuiger: Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets

  • By
  • 10 januari 2019
  • Sticky
De stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets - Maudgeniet.nl

Een artikel over het huishouden op Maudgeniet.nl… Mijn familie en vriendinnen gaan me ongetwijfeld uitlachen als ze zien dat ik een compleet blog schrijf over het huishouden. Want als ik ergens ontzettend slecht in ben, dan is het dus wel het bijhouden van alle ellende in ons huishouden. Het is niet zo dat ons huis ontzettend smerig is (op de ramen na), maar ik vind het gewoon zó vreselijk om te doen. Wat dat betreft ben ik echt een hele luie huisvrouw.. Maar als er iets is wat bij ons continu doorgaat, dan is het wel de was en het stofzuigen. Met twee kleine kindjes en een hond wordt de stofzuiger bij ons echt iedere dag gebruikt (soms wel meerdere keren per dag!) en de laatste maanden hebben we uitgebreid een nieuwe stofzuiger getest. Namelijk de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets.

Lees ook: Ik ben zo’n huisvrouw die…

Waar moet een goede stofzuiger aan voldoen?

Op Instagram vroeg ik een tijdje geleden aan mijn volgers waar een goede stofzuiger aan moet voldoen. Daar kreeg ik verschillende antwoorden op, maar ook heel veel dezelfde antwoorden. De meest genoemde antwoorden waren: écht goede zuigkracht, een lang snoer (of snoerloos), niet omvallen als deze ergens staat (in ruststand) en vooral niet teveel lawaai maken. Wat ik zelf vooral heel irritant vind is een stofzuiger die te licht is, dat deze door de hele kamer slingert als je ‘m achter je aan trekt… Kortom: dat zijn best nog wel wat eisen, maar als je iets dagelijks gebruikt mag je er natuurlijk best wel wat eisen aan stellen!

De stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets - Maudgeniet.nl

Een nieuwe stofzuiger: de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets

En met een behoorlijk eisenlijstje beginnen wij met het testen van onze nieuwe stofzuiger, de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets. We zijn nu al ruim 2,5 maand aan het testen en ondertussen hebben we de voordelen en nadelen van deze stofzuiger ontdekt. De hoogste tijd voor een review dus!

De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets is een stofzuiger speciaal voor gezinnen met huisdieren. What’s in the name!?  Wij hebben een Jack Russell in huis (maar dan lief en rustig) en dit soort hond haart ontzettend. Ik ben blij dat de ergste periode voorlopig weer voorbij is, maar op sommige dagen heb ik het gevoel dat ik continu aan het stofzuigen ben. Deze stofzuiger belooft mij dat ik zelfs de dunne fijne haartjes van Buddy goed kan opzuigen, dus ik ben heel nieuwsgierig. Na de eerste test (en de 2e, 3e, 4e en 71e) kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat dit absoluut klopt.

Een goede zuigkracht en verschillende opzetstukken
De stofzuiger heeft vier standen voor de zuigkracht, van minimaal en eco-stand tot maximaal. Eerlijk is eerlijk: meestal kies ik voor de maximale stand en dan maakt de stofzuiger best veel lawaai (zoals bijna iedere andere stofzuiger). Maar als ik de ecostand gebruik, scheelt het behoorlijk veel in lawaai. Dus voor de snelle stukjes met niet zoveel troep, is de ecostand wel een uitkomst!

Bij de stofzuiger worden diverse opzetstukken geleverd: een mondstuk speciaal voor dierenharen, een turbo-mondstuk (voor de diehards onder ons) en diverse kleine opzet-borsteltjes voor bijvoorbeeld de bank. Nog een pluspunt: het snoer van de stofzuiger is 8 meter lang. Als ik de stekker in een stopcontact op een strategische plek plaats.. Dan kan ik onze kamer, keuken en bijkeuken in een keer stofzuigen, zonder dat ik drie keer de stekker in een ander stopcontact hoef te doen. Yayy!

De stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets - Maudgeniet.nl

Een stofzuiger zonder zak én eentje die niet omvalt
De stofzuiger heeft een easyBox in plaats van een zak die je moet vervangen. In een ver verleden hebben we eens een zakloze stofzuiger gehad en dat vond ik toen maar niks. Wanneer ik de box leeg wilde maken, had ik overal stofdeeltjes in huis. Met de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets is dat niet het geval. Doordat de box verschillende ‘kamers’ heeft, gaat er geen stof dwarrelen door de kamer.

De stofzuiger is best groot en zwaar, wat voordelen en nadelen heeft. Het grote voordeel daarvan is dat de stofzuiger door het gewicht dus niet door de hele kamer slingert als je ‘m achter je aantrekt. Ook valt hij niet om als je ‘m hebt opgeborgen (met de stang aan de stofzuiger zelf).

[bol_product_links block_id=”bol_5c3504f7715a6_selected-products” products=”9200000089564601″ name=”Thomas stofzuiger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Inclusief luchtverfrisser!
En nee, dan bedoel ik niet zo’n vies luchtje die je in de toilet sprayt. Maar de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets heeft een extra easyBox die je in de stofzuiger kunt plaatsen (vervangen voor de box waar het stof in komt). Deze box zorgt ervoor dat de vieze geurtjes uit de lucht worden verwijderd. Niet alleen handig tijdens de regenachtige dagen (want mega stinkende hond!), maar ook erg handig nadat de dreumes een poepluier-explosie heeft gehad.. 😉 Enige nadeel hiervan vind ik dat het best veel tijd kost om die easyBox vervolgens weer schoon te maken.

Heeft de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets ook nadelen?

Hoewel er heel veel voordelen zitten aan deze stofzuiger, heeft de stofzuiger ook een paar nadelen. De stofzuiger is best groot en zwaar en neemt daardoor best veel ruimte in beslag. Daarnaast is het reinigen van de easybox voor de luchtverfrissing best wel wat werk. En er zit geen knopje op de stofzuiger om het snoer weer op te bergen in de stofzuiger. Het snoer gaat weer terug in de stofzuiger met een soort terugspeel-trucje, alleen krijg ik dat trucje maar niet onder de knie.. Met het gevolg dat ik eerst het hele snoer er uit moet trekken, om vervolgens dat trucje door te hebben. Jasper is er een stuk behendiger in, dus grote kans dat het gewoon aan mij ligt. 😉

Over het algemeen zijn wij dus behoorlijk blij met deze stofzuiger en bevalt ‘ie ontzettend goed. Het is en blijft sowieso een nadeel om te stofzuigen, maar ‘wat moet, dat moet’! En als we dan toch bezig zijn, kunnen we daarna meteen even de vloer schoonmaken, bijvoorbeeld met deze Karcher dweil. Want geloof me.. Met twee kleine kindjes en een hond in huis, pak je de stofzuiger en de dweil veel vaker dan je wilt! 😉

Praktische informatie: Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets

De stofzuiger kost € 249,99 en  is onder andere te koop via Bol.com. Wil je meer weten over deze stofzuiger of ben je nieuwsgierig naar de andere stofzuigers van Thomas? Check dan de website van Thomas Stofzuigers!

De stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets - Maudgeniet.nl

Wij kregen dit product opgestuurd voor een review. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta en schrijf geen reviews over producten waar ik ontevreden over ben. Je leest hier alleen mijn eigen en persoonlijke mening.

No Comments
Leave a Reply