Hotspots Overig

Skin Specialist: Genieten van een zachte huid!

  • By
  • 22 november 2016
  • Sticky
Skin Specialist

 

Normaal gesproken lezen jullie hier met name verhalen over reizen, weekendjes weg en leuke hotspots. Toch vind ik het ook heel erg leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te geven van vele andere dingen waar ik van geniet.

Eerder vertelde ik dat ik bij een Vette workshop ‘verpakkingen lezen’ was. Ik kwam toen tot de conclusie dat ik een behoorlijke ‘loedermoeder’ kan zijn en wilde iets (!) gezonder gaan leven. Ik lette meer op de suikers in mijn voeding en…. Ik stopte met roken!

Ondertussen ben ik nu ruim 1,5 maand gestopt met roken en dat kan ik héél goed merken aan honderden dingen, waaronder mijn huid. De eerste weken was mijn huid heel erg droog (of eigenlijk gedehydrateerd). Roos van Skin Specialist nodigde mij uit om eens in haar salon te komen om mijn huid te bekijken én te verwennen. Vorige week maandag lag ik bijna twee uur (!) in de behandelstoel van Roos, optimaal te relaxen en te genieten van een Skin Treatment.

Skin Specialist

Wat is een Skin Treatment?
Roos begon eerst te vertellen wie ze is, waar haar kennis vandaan komt én hoezeer ze een vakidioot is. Ze begon de behandeling met een uitgebreide (dubbele) reiniging om daarna mijn gezicht te ‘face mappen’. Met Face Mapping bekijkt ze 14 verschillende zones om vervolgens precies te weten welke zone een bepaalde behandeling nodig heeft. Wat blijkt? Mijn wangen waren heel erg droog, waarschijnlijk door het roken!

Na het face mappen kon ze dus gericht aan de gang met de huid in mijn gezicht. Ik kreeg een heerlijke peeling (met fruitzuren van papaja en ananas), mijn wenkbrauwen werden geëpileerd en er werden een aantal onzuiverheden weggehaald. Ondertussen vertelde ze me allemaal heel duidelijk wát ze deed en waarom, fijn!

Daarna kon het echte relaxen beginnen! De lichten werden gedimd, de muziek werd relaxter en toen begon ze met een drukpuntmassage. Ik had nog nooit een drukpuntmassage gehad en vond het echt heerlijk! Vervolgens kreeg ik een masker op (afgestemd op de verschillende zones in mijn huid) en kreeg ik een nek- en schoudermassage. Ook hier kon ik weer ontzettend van genieten, ik kwam helemaal tot rust. In de salon van Skin Specialist wordt door Roos alleen gebruik gemaakt van producten van Dermalogica.

Aan het einde van de behandeling kreeg ik een face mapping kaart mee naar huis, een paar proefmonstertjes van Dermalogica om mijn huid goed bij te houden en gaf Roos mij nog verschillende tips. Wat een fijne avond.

Skin Specialist

Tips van Roos
Wil jij jouw huid ook hydrateren? Als een echte Skin Specialist gaf Roos mij een paar handige tips!

  • 1) Douche niet te warm. Vooral in de koude maanden is het heel verleidelijk om een lange, warme of hete douche te nemen, maar het zorgt ervoor dat je huid enorm uitdroogt. Niet doen dus! Probeer je huid altijd 3 minuten na het douchen in te smeren met een hydraterende crème, dan wordt het veel makkelijker opgenomen.
  • 2) Vermijd agressieve reinigingsproducten met alcohol, zoals bepaalde soorten zeep.
  • 3) Drink voldoende water! Vind je dat lastig? Zet dan standaard een glas water op het aanrecht of jouw bureau, handig geheugensteuntje! Ook kun je een smaakje toevoegen door er wat fruit of munt bij in te ‘gooien’. 😉
  • 4) Gebruik producten met hydraterende ingrediënten zoals Aloë vera, Hyaluronzuur en SodiumPCA. Wil je liever snel resultaat? Gebruik dan een masker!

Van deze heerlijke behandeling kan ik extra lang genieten. Ik had niet alleen een hele fijne avond, maar de rest van de week kon ik ook nog goed merken dat ik bij Roos was geweest. De laatste onzuiverheden ‘kwamen er nog even uit’ en nijn huid is nu lekker rustig én heel erg zacht. Wat een verwennerij!

Praktische informatie
Je vindt Skin Specialist aan de Benninkstraat 15 in Haaksbergen. Het is mogelijk om online een afspraak te maken. Ik had de behandeling ‘Skin Treatment’, deze kost € 62,50. Uiteraard zijn er ook vele andere behandelingen mogelijk. Roos werkt uitsluitend met de heerlijke producten van Dermalogica.

No Comments
Leave a Reply