Overig

Getest: shampoo en conditioner van Shampoobars.nl | Minderen op plastic

  • By
  • 4 juni 2019
  • Sticky
shampoo bars getest - Maudgeniet.nl

Nog niet zo lang geleden schreef ik een artikel over hoe simpel het kan zijn om bepaalde plastic producten te vervangen voor duurzamere alternatieven. In dit artikel gaf ik een paar handige tips om te minderen op plastic en ik kreeg daar veel reacties op via Instagram, zo leuk! Een van die handige en makkelijk toepasbare tips is het vervangen van je shampoofles voor een shampoo bar en onlangs testte ik de shampoo en conditioner van Shampoobars.nl!

Minderen op plastic..

Ik zit nu al een behoorlijk tijdje thuis met een Burn Out, geen pretje kan ik je vertellen.. Het enige voordeel is dat ik nu kan (en zelfs moet!) nadenken over wat ik wil, wat ik belangrijk vind in het leven en waar mijn prioriteiten gaan liggen. Om eerlijk te zijn vind ik dat een behoorlijk moeilijke zoektocht, want met heel veel dingen heb ik (op dit moment) geen idee wat ik wil.. Ik lees veel boeken over verschillende levensstijlen (o.a. in Denemarken en Japan), meer rust en balans en daarnaast probeer ik veel documentaires te bekijken. Onlangs keek ik de documentaire A Plastic Ocean en ik besloot toen per direct om te minderen op plastic, zo heftig vond ik de documentaire en het probleem van de Plastic Soep!

shampoo bars getest - Maudgeniet.nl

Praktische informatie over shampoo bars

Omdat ik zo rigoureus besloot om minder plastic te gebruiken, koos ik er ook voor om dit in kleine stapjes te doen. Niet alleen zodat ik het makkelijk(er) zou volhouden, maar ook zodat de rest in huis er aan kan wennen. Ik kan Jasper en de meisjes natuurlijk niet verplichten om ook dezelfde keuzes te maken, maar ik wil ze wel graag motiveren hierin! Zelf maak ik nu gebruik van een bamboe tandenborstel, een stuk zeep, deodorant uit een potje en uiteraard een shampoo bar!

Wat is een shampoo bar?
Een shampoo bar is shampoo, maar dan in vaste vorm – eigenlijk net zoals een blok zeep. Over het algemeen is een shampoo bar lang houdbaar, zeer zuinig in gebruik en worden ze over het algemeen plasticvrij verpakt of zelfs zonder verpakkingsmateriaal. Ze zijn erg makkelijk om mee te nemen op vakanties (zelfs als handbagage!) en ze werken écht net zo goed als de shampoo die je gewend bent.

Hoe gebruik je een shampoo bar?
Een shampoo bar gebruik je net als een stuk zeep: maak je haren en handen goed nat en wrijf met je handen over de shampoo bar. De shampoo gaat dan aan je handen zitten en vervolgens kun je het in je haren smeren en het goed in masseren. Je kunt eventueel ook met de shampoo bar over je haren wrijven en dan de shampoo goed in masseren. Vervolgens spoel je de shampoo gewoon uit op de manier die je kent van de ‘reguliere’ shampoo.

Hoe bewaar ik een shampoo bar?
Het is belangrijk dat een shampoo bar wordt bewaard op een droge plek, laat deze dus niet onder de douche liggen! Zelf bewaar ik de shampoo bars in een aluminium blikje die ik na het douchen in de badkamer zet. Zorg er voor dat je dit blikje pas dicht doet als de shampoo bar voldoende is opgedroogd!

shampoo bars getest - Maudgeniet.nl

Zomerse shampoo en conditioner van Shampoobars.nl!

Sinds de bevalling van Saar (al bijna twee jaar geleden!) heb ik enorm veel last van haaruitval. Ik weet dat dat er nou eenmaal bij hoort na een zwangerschap, maar ondertussen zijn we dus al bijna twee jaar verder… Ik heb zo veel verschillende (reguliere) shampoo’s gebruikt, dat ik de hoop maar heb opgegeven. Maar juist door het proberen van al die verschillende soorten shampoo, heb ik vaak redelijk droog en pluizig haar.

De laatste weken heb ik uitgebreid de shampoo en conditioner van Shampoobars.nl getest en ik ben razend enthousiast! In deze webshop vind je verschillende shampoo bars en ik kon bijna niet kiezen. Je kunt kiezen voor verschillende soorten haar (van droog tot vet) en er zijn ook shampoo’s voor onder andere de gevoelige of droge hoofdhuid. Sommige shampoo bars bevatten palmolie, anderen weer niet.. Er is dus voor iedereen een mogelijke shampoo bar!

Shampoo
In het begin is het even ‘wennen’ om een shampoo bar te gebruiken, maar nu ik dat al een tijdje doe wil ik eigenlijk niet meer anders. Ik koos voor de shampoo bar watermeloen, een heerlijk zomers geurtje en echt een fijne shampoo. De shampoo is vegan, dierproefvrij en palmolievrij en gaat zo’n 100 wasbeurten mee.

Conditioner
Daarnaast koos ik ook voor een conditioner bar, die gebruik je op dezelfde manier als een shampoo bar. Ik koos voor de geur Kokos om ook bij de conditioner het zomerse gevoel vast te houden, ik ben gek op kokos! Wanneer ik de conditioner in mijn haar wrijf, merk ik niet echt dat het in mijn haar zit (op de geur na). Ik spoel voor de zekerheid nog een keer extra goed uit en hoop dan maar dat het goed is gegaan.. Maar wanneer ik na het douchen mijn haren borstel, kan ik wel degelijk merken dat ik conditioner heb gebruikt. Fijn! De conditioner bar is ook vegan, dierproefvrij en palmolievrij en gaat zo’n 100 wasbeurten mee.

Handig om te weten is dat je de conditioner niet per se nodig hebt. De shampoo bars van Shampoobars.nl zijn gemaakt met diverse voedende oliën (o.a. shea boter en olijfolie), waardoor het haar in principe al voldoende gevoed wordt. Zelf gebruik ik de conditioner ‘om de beurt’, dus de ene keer wel en de andere keer niet.

shampoobars getest - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Marcella

    Leuk! Ik heb zo’n shampoo bar al eens gebruikt tijdens onze reis door Amerika, maar voor Australië schaf ik ‘m graag weer aan. En misschien ook wel thuis. Goed doel: onze aarde!

Leave a Reply