Achter de schermen: #Projectzolder

Men zegt wel eens dat wanneer je een eigen huis hebt gekocht, je vrijwel altijd bezig blijft. Nou.. Wij wonen ondertussen ruim anderhalf jaar in ons huis en zijn inderdaad nog steeds bezig. We wisten van te voren dat we veel wilden veranderen, maar nu begint het er toch op te lijken dat we steeds weer iets nieuws vinden. 😉 Afgelopen voorjaar hebben we #Projecttuin afgerond en nu hebben we alweer een nieuw project bedacht: #Projectzolder!

Toen dit huis te koop stond en wij hier kwamen voor een eerste bezichtiging, stond de zolder propvol met allemaal spulletjes en dozen. Wij zeiden toen tegen elkaar dat we dat nooit gingen doen.. Maar anderhalf jaar later is onze zolder niet heel veel anders, hihi.

Lees ook: Achter de schermen – update #Projecttuin

#projectzolderEen extra (slaap)kamer
Toch willen we er heel graag een extra slaapkamer van maken. Niet dat we die nodig hebben, maar op die manier is ons huis straks (hopelijk) écht helemaal af. Wat we precies gaan doen? Allereerst komt er een dakkapel met een nokverhoging, zoals ze dat zo mooi noemen.. Wanneer we in het midden van de zolder staan, is het dak op dit moment 1,86 meter hoog. We gaan de nok van het dak (laten) verhogen, door middel van een dakkapel, naar 2,10 meter.

Onlangs hebben we een aanvraag gedaan voor de vergunning hiervoor en dit is allemaal goedgekeurd! Nu kunnen we de dakkapel op maat laten maken. Vervolgens zullen we een datum prikken (in het najaar) waarop de dakkapel geplaatst wordt. Ze zagen dan een gat in het dak en binnen 1 a 2 dagen is het dan al klaar!

Natuurlijk moet de rest van de kamer dan nog wel afgewerkt worden. Er moet een nieuwe vloer in komen, het een en ander moet worden afgetimmerd en geschilderd en we willen daar opbergruimte creëren door middel van schuifkastjes.

En verder?
Mijn ouders hebben onlangs een huis gekocht waar zonnepanelen op het dak zitten. Dit bespaart ze enorm veel energie. Wij hebben nog niet concreet besloten om hier ook iets mee te gaan doen. Maar aangezien wij een groot deel van de dag (van 12.00 uur tot ongeveer 20.00 uur) zon hebben aan de voorkant van ons huis, is het wellicht wel verstandig om eens na te denken over zonnepanelen. De aanschafprijs hiervan is behoorlijk aan de hoge kant, maar op den duur is dat het zeker waard. Vooral omdat we hebben besloten dat we de komende jaren écht niet meer gaan verhuizen. 😉

#projectzolder
Afbeelding komt van Shutterstock.

Ik moet zeggen dat ik het hele zonnepanelen-verhaal behoorlijk ingewikkeld vind. Ik heb geen idee hoe het allemaal werkt en welke (eventuele) aanpassingen hiervoor nodig zijn. Wel weet ik dat er subsidies mogelijk zijn/waren, maar ook hierbij heb ik nog geen idee hoe het precies allemaal zit.

Eerst maar eens #Projectzolder!
Ik ga m’n best doen om me te verdiepen in zonnepanelen, maar tot die tijd blijven we gewoon af en toe energie vergelijken om kosten te besparen, hihi.  De plannen voor een zolderverbouwing zijn bij ons in ieder geval heel concreet. Voor het einde van het jaar hebben we een hele mooie nieuwe zolder, precies zoals wij dat graag willen. Wat we gaan doen met die extra (slaap)kamer weten we nog niet. Maar ik weet nu al dat ik er heel blij mee ga zijn!

Tips gevraagd!
Ik ben ontzettend benieuwd of er lezers zijn die zonnepanelen hebben en hoe jullie dat bevalt. Zit er echt zoveel voordeel in? Heb je goede tips voor ons? Of leuker nog en een stuk minder ingewikkeld: heb je leuke (interieur)tips voor onze zolder?

 

Sharing is caring!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

2 thoughts on “Achter de schermen: #Projectzolder

  1. Wij willen ook zonnepanelen! Maar niets uitgezocht/vergeleken nog, en ook nog niet gespaard. Het gaat even op de lange baan. Wel gaan we in september voor een nieuwe CV ketel. Ons oudje is bijna 13 jaar oud en voor het slechte type wat we hebben is dat flink lang. Dus we willen ‘m preventief voor de winter vervangen!

    1. Wij doen het denk ik ook even op de lange termijn.. Het is een hele grote investering.. Wel goed dat jullie de CV ketel gaan vervangen, wellicht kun je daar ook al energie mee besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *