Overig

Persoonlijk: de operatie van Fenne (+ update!)

  • By
  • 22 augustus 2018
  • Sticky
Operatie van Fenne / Maudgeniet.nl

Gisteren werd Fenne geopereerd aan haar duim en via Instagram deelde ik al een klein beetje iets. Hier heb ik zo ontzettend veel lieve reacties op gehad, dankjewel allemaal! Maar naast heel veel lieve beterschaps-wensen kreeg ik ook regelmatig de vraag wat er precies aan de hand is met Fenne (leuke woordgrap!). Dus besloot ik om het even kort toe te lichten, inclusief een update van de operatie en hoe het nu met haar gaat.

 

Een kromme duim..

Tijdens onze vakantie in Kreta zag ik dat Fenne een kromme duim had die niet meer recht kon. Er zat ook een dikke muggenbult op, dus in eerste instantie dacht ik dat het daardoor kwam. Maar een paar weken later was die muggenbult allang weg, maar de duim nog steeds hartstikke krom. Puur toeval dus! Gelukkig deed de duim haar geen pijn, maar ze kon ‘m gewoon niet bewegen. Ze redde zich er prima mee, maar ik besloot toch om even naar de huisarts te gaan. Vervolgens moesten we foto’s maken en zagen ze dat er inderdaad niks gebroken was; door naar de plastische chirurg! Een paar dagen later kon ze daar al terecht en hij kwam er achter dat de tunnel waar de pees doorloopt te smal is. Daardoor komt de pees bekneld te zitten en kan ze de duim niet meer bewegen. De enige oplossing? Opereren en die tunnel breder maken!

Operatie van Fenne / Maudgeniet.nl

De dag van de operatie..

Van te voren hebben we het meerdere keren met Fenne over de operatie gehad. Ze leek het totaal niet spannend te vinden, maar ik dacht dat dat wel zou komen op het moment dat het werkelijk zou gebeuren. Niet dus.

‘s Morgens om 05.45 uur ging de wekker. Oke, eigenlijk maakte Saar mij om 05.20 uur wakker met het welbekende speen-drama, maar ik was zo zenuwachtig dat ik meteen klaarwakker was, de speen er in drukte bij Saar en vervolgens naar beneden ging. Oh jeeeeetje, wat was ik zenuwachtig! Serieus; ik scheet 7 kleuren in m’n broek. Ik maakte alles klaar en om 06.15 uur maakte ik Fenne wakker, want een kwartier later moesten we al in de auto zitten.

Rond 07.00 uur waren we in het ziekenhuis en Fenne had nog steeds de grootste lol, ze leek er zelfs een beetje zin in te hebben. Ik vertelde haar dat ik het wel een beetje spannend vond, maar hierdoor werden de rollen een beetje omgedraaid en kalmeerde zij mij! -lief kind dat het is-. Ze vertelde mij dat ze mijn handje ging vasthouden, gewoon even ging slapen en als ze wakker werd, was haar duim gemaakt. En zo simpel was het uiteindelijk ook.

Operatie van Fenne / Maudgeniet.nl

Rond 07.50 uur reden we richting de OK en ik wachtte nog steeds op het moment dat ze het eng begon te vinden. Ik kreeg een mooi blauw pak aan en we gingen door naar de operatiekamer. Ze klom zelf vanuit haar bed naar de operatietafel, pakte inderdaad mijn handje vast en kreeg het kapje op. Binnen een paar seconden sliep ze en ik vond het vreselijk om te zien! Ik moest de operatiekamer weer uit, haalde een bak koffie en ging in de wachtkamer zitten. Ruim drie kwartier later werd ik geroepen en mocht ik naar de uitslaapkamer; wachten tot Fenne wakker werd. Maar dat duurde behoorlijk lang, veel langer dan dat ze verwachtten. Hihi, kleine slaapkop!

Wat wel extra leuk was: haar knuffel mocht mee tijdens de operatie. En toen ze weer op de uitslaapkamer kwam, had niet alleen zij een verbandje om, maar ook haar haasje. Hoe schattig is dat!? Het haasje had zelfs het operatiemutsje van Fenne op.

De rest van de ochtend heeft ze eigenlijk alleen maar geslapen, ze was zó moe. Tussendoor een slokje water, omdraaien en ze was alweer in slaap gevallen. Rond 12.30 uur was ze al een tijdje wakker, had ze wat gegeten en gedronken, had ze niet gespuugd en gaf ze aan dat ze geen pijn had. We mochten al naar huis! We zochten bij het winkeltje een mooie ballon uit en ze wilde heeeel graag patatjes van McDonalds. Daar had ze het ‘s morgens om 06.30 uur in de auto al over, dus vooruit dan maar!

Operatie van Fenne / Maudgeniet.nl

En nu?

Nu heeft ze een prachtig mooi verband om haar duim en aankomend weekend mag dit vervangen worden voor een pleister (met Mickey Mouse er op natuurlijk!). Volgende week staat er een controle gepland bij de Plastische Chirurg en dan gaan ze kijken hoe of wat.. Het verband van nu is behoorlijk dik, dus ik kan nog niet zien of ze de duim al beter kan bewegen. Daar gaan we komende week achter komen!

Ondanks dat ik altijd best wel nuchter ben, vond ik dit toch echt wel een dingetje. Begrijp me niet verkeerd; ik ben ontzettend blij dat het een ‘onbenullige operatie’ is en niet iets is wat écht erg is. Met een kromme duim kun je in principe gewoon 100 worden.. En toch vond ik het best wel heftig allemaal!

 

Zó trots!

Maar het heeft me ook laten inzien hoe ontzettend trots ik ben op Fenne. De hele dag heeft ze geen kick gegeven, ze was niet bang, huilde niet en liet het allemaal lekker gaan. Ze was zó chill en relaxed dat zelfs het operatieteam verbaasd was over haar houding. WAUW! Ik vind dat echt ontzettend knap voor zo’n klein meisje van drie. Wat een kanjer, bikkel, topper en stoere meid van een dochter heb ik toch!

 

 

1 Comment
  • nicole orriens

    Tuurlijk vond je het heftig! Je kind werd geopereerd. Dat kan ik me heel goed voorstellen joh. Dat is ook niet niks. Fijn dat het nu achter de rug is!

Leave a Reply