Overig

Mama’s kunnen niet ziek zijn!

 • By
 • 26 september 2017
 • Sticky
Mama ziek

Ik roep altijd dat mama’s niet ziek kunnen zijn. In theorie kan dat natuurlijk wel, maar in de praktijk komt het er vrijwel altijd op neer dat mama’s (vooral van kleine kindjes) zichzelf al snel wegcijferen op ‘het zieke moment’. Want mama’s hebben nou eenmaal geen tijd om ziek te zijn. Laat staan om in het ziekenhuis te liggen! En toch overkwam het mij vorige week..

Lees ook: Waarom een annuleringsverzekering wél erg belangrijk is!

Afgelopen woensdag was ik alleen thuis met de meisjes en voelde ik me opeens niet zo lekker. Ik kreeg last van mijn buik, maar met een paracetamol, een kopje thee en een middagdutje kon ik de dag wel ‘overleven’. Donderdags gingen Fenne en Saar allebei naar het kinderdagverblijf en had ik een hele dag voor mezelf! Ik had afgesproken met Wolferien en zou daarna lekker in m’n eentje naar de sauna gaan. Echter werd ik donderdagochtend wakker met nog meer buikpijn en besloot die dag maar thuis te blijven. Ik lag vrijwel de hele dag in bed alleen maar te slapen.

Mama ziek
Afbeelding komt van Shutterstock.

Van huisartsenpost tot ziekenhuisopname
Donderdagavond werden mijn klachten steeds heftiger. Toen ik nauwelijks nog zelf de trap af kon komen, besloot ik maar om naar de huisartsenpost te gaan. Na een kort onderzoekje door de dienstdoende huisarts werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Aangezien het nog niet zo lang geleden is dat ik bevallen ben, kon het iets gynaecologisch zijn en anders dacht ze misschien aan een blindedarmontsteking.

Na zo’n twee uur wachten en een onderzoek bij de gynaecoloog bleek gelukkig alles goed te zijn, maar het leek haar nog wel verstandig om nog even langs de chirurg te gaan. Ondertussen was het al ruim 23.30 uur geweest en werd de pijn steeds maar erger. Bij de chirurg werd mijn bloed geprikt en ook daar kreeg ik weer een paar onderzoeken.. Uit bloedonderzoek bleek dat er verhoogde ontstekingswaarden in mijn bloed zaten en ook vertoonde ik diverse tekenen van uitdroging. De arts wilde geen risico nemen en nam mij op in het ziekenhuis. Ik werd aan het infuus gelegd voor extra vocht, kreeg pijnstilling en viel vervolgens als een blok in slaap. De volgende ochtend zou ik meteen een echo krijgen.

Mama ziek

Een ontsteking in de buik!
De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt en al snel vervoerd voor de echo. Daar verwachtten ze eigenlijk te zien dat mijn blindedarm ontstoken was, echter zagen ze meteen dat dit niet het geval was. Maar er zat wel een ontsteking in mijn buik.. Bijna mijn hele dikke darm is ontstoken! Ik vertelde elke keer al dat de pijn voelde als weeën en dit paste precies bij het beeld. Want elke keer als de ontstoken darm beweegt, doet dat ontzettend veel pijn.

En nu?
De ontsteking komt waarschijnlijk door een virus en dan werkt een antibiotica helaas niet. Ik zal dit ‘gewoon’ moeten uitzieken en het kan (helaas) wel 1 tot 2 weken duren. Ik vind het verschrikkelijk! Door de pijn lig ik veel in bed en zie ik de meisjes veel te weinig. Gelukkig is Jasper mijn reddende engel; hij doet ontzettend veel in huis en ging in het weekend veel met de meisjes op pad. Nu is hij weer aan het werk en hebben we gewoon oppas, zodat ik lekker kan uitzieken. Hopelijk ben ik snel weer beter! En kan ik gewoon weer lekker mama zijn! 🙂

 

Wat vind jij? Kunnen mama’s ziek zijn?

 

11 Comments
 • Shirley

  Klinkt pijnlijk. Heel veel beterschap! Het lijkt mij vooral zwaar om als moeder ziek te zijn en ik zag wel aan mijn eigen moeder dat als zij bijvoorbeeld koorts had of wat dan ook, ze gewoon doorging.

  • Maud

   Is ook zeker pijnlijk, bah! 🙁 Maar gelukkig knap ik weer langzaam een beetje op.. Het ziek zijn vind ik niet zo erg; maar ik wil gewoon weer lekker kunnen spelen met de meisjes. Hihi!

 • Maikel Kronenberg

  Beterschap Maud, toch even aan jezelf denken zodat je er later weer kunt zijn, voor je gezinnetje.

  • Maud

   Dankjewel Maikel, heel lief! Ik ga nu even aan mezelf denken.. 😉

 • Karlien

  Wat naar! Veel sterkte, hoop dat je snel opknapt.

  • Maud

   Dankjewel Karlien!

 • Yvonne

  Wat ontzettend naar Maud, hopelijk knap je snel weer op.

 • Jeanine

  Beterschap Maud. Wat heftig zeg, goed om jezelf denken. Fijn dat de kindjes opgevangen worden en jij kan uitzieken / opknappen..

  Groetjes Jeanine.

  • Maud

   Dankjewel voor je lieve berichtje Jeanine!

 • Charell

  Inmiddels ben je gelukkig weer beter! Maar inderdaad mama’s die ziek zijn is in de praktijk niet echt handig. Een paar weken geleden was ik ziek, zowel mijn zoontje Noméh en mijn man hadden het er zwaar mee. Ze kregen allebei IETS ominder aandacht haha! Gelukkig ben ik heel blij met mjjn gastouder en kon toen Noméh een dagje extra terecht!

  • Maud

   Hahaha, minder aandacht kan natuurlijk ook niet! Ook al is het maar 1 minuut minder per dag! 😉 Wel fijn dat Noméh bij de gastouder terecht kon, dat scheelt echt teveel!

Leave a Reply