Overig

Hoe kies ik de juiste raamdecoratie?

  • By
  • 31 januari 2019
  • Sticky
Juiste raamdecoratie - Maudgeniet.nl

Op dit moment zijn wij achter de schermen aan het kijken naar eventuele mogelijkheden voor een verhuizing. We hebben een heerlijk huis in een hele leuke buurt; maar het is nooit verkeerd om eens verder te kijken. Of een eventuele verhuizing überhaupt gaat gebeuren, geeeen idee! Maar wel leuk om dan een beetje inspiratie op te doen, maar sommige dingen vind ik zo moeilijk om uit te kiezen. Bijvoorbeeld een eventuele nieuwe keuken of badkamer, maar ook het vinden van de juiste raamdecoratie vind ik zo lastig!

Hoe vind ik de juiste raamdecoratie?

Op dit moment hebben wij aan de voorkant van ons huis in de woonkamer een enorm groot raam. Ik vond het destijds zo moeilijk om daar de juiste raamdecoratie voor te kiezen, mede ook omdat de bank deels voor het raam staat. Gewoon de standaard gordijnen was dus niet echt een optie. Ik zag het namelijk totaal niet zitten om elke keer in de hoek van de bank te moeten staan, om alleen op die manier de gordijnen dicht te kunnen doen. Dus gingen we kijken naar andere opties. Uiteraard had ik een paar wensen (eisen), maar omdat het raam zo groot is is dat ook niet altijd even makkelijk en haalbaar. Dus tsja.. Hoe kies ik de juiste raamdecoratie? Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden…

  • Voor welke woonruimte ben je op zoek naar gordijnen? En welke eisen stel je daar aan?
  • Wil je dat de gordijnen het pronkstuk van de ruimte worden? Of moeten ze juist meegaan in de rest van de kamer en niet zo opvallen?
  • Moeten de gordijnen lichtdoorlatend zijn of juist verduisterend?
  • Wat moet de uitstraling zijn van de gordijnen? Denk dan bijvoorbeeld aan het type gordijn: een pliché gordijn, jaloezieën of misschien rolgordijnen? Maar denk dus ook aan de kleur en het materiaal.
  • Houd rekening met het soort raam. Bij draai-kiepraam heb je vaak een ander soort gordijn nodig dan bij een raam wat bijvoorbeeld helemaal niet open kan. Bij ons in de keuken hangen bijvoorbeeld helemaal geen gordijnen, omdat er ook nog tuindeuren bij zitten. Ook dat is iets waar je rekening mee moet houden.
  • Zijn de gordijnen alleen voor de sier of moeten ze ook echt dicht kunnen? Wist je dat je gordijnen ook kunt gebruiken voor de demping van geluid? En zelfs als isolatie tegen de kou van buiten?

Kortom.. Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden als je ‘even’ op zoek bent naar de juiste raamdecoratie. 😉 Mij lijkt het wel wat om elektrische gordijnen te hebben, die dicht gaan met een druk op de knop. Hoe fijn zou dat zijn? 😉 Die gordijnen zijn onder andere te verkrijgen via PoweredBlinds.

*Bron: PoweredBlinds.

No Comments
Leave a Reply