Overig

Ik ben zo’n huisvrouw die…

  • By
  • 11 november 2017
  • Sticky
Leifheit - Maudgeniet.nl

Het is alweer ruim 6 jaar geleden dat ik ging samenwonen met Jasper. Ik was ‘nog maar’ 20 jaar, vond het zo spannend en had er zo veel zin in! Van te voren keek ik natuurlijk alleen maar naar de leuke dingen, maar stond totaal niet stil bij het huishouden. Oh, wat vind ik dat toch elke keer weer verschrikkelijk! Ik ben er ook totaal niet goed in en als het om het huishouden gaat, ben ik ontzettend lui, hihi.

huisvrouw - Maudgeniet.nl
Afbeelding komt van Shutterstock.

Ik ben dus zo’n huisvrouw die..

Regelmatig ‘afhaaleten’ op tafel zet.
Want ik wil nog wel eens nieuwe gerechten uitproberen. Op zich is dat geen slechte eigenschap. Maar er mislukt nog wel eens wat en dan sta ik toch weer bij de Italiaan of de Cafetaria. Ook vergeet ik zo vaak om vlees uit de diepvries te halen. Grrrr! Maar nu ik ben begonnen aan mijn sportavontuur, probeer ik zo min mogelijk te laten mislukken! 😉

Niet wist hoe ze kleren moest wassen..
Het is niet zo dat ik niet wist hoe de wasmachine werkte, dat snapte ik na een keer uitleggen wel. Maar ik snapte gewoon echt niet welke kleren wel of niet bij elkaar in de wasmachine kunnen. Het lijkt zo simpel: wit bij wit, kleur bij kleur.. Toch snapte ik er helemaal niks van. Erger nog.. Pas sinds ik zwangerschapsverlof kreeg van Saar (dus zo’n half jaar geleden!) leerde ik het hele wassen pas echt! *Shocking!*

Ontzettend lui is..
Ik ben wat het huishouden betreft lui, héél lui. Arme Jasper. Ik denk altijd ‘Wat vandaag niet lukt, lukt morgen misschien wel. En anders maar niet.‘, hihi. Ik zou ook maar al te graag een robotstofzuiger willen, want ik word helemaal gek van al die haren van onze hond én alle troep die onze peuter veroorzaakt.

Af en toe iets nieuws uitprobeert..
Onlangs testte ik een Window Vacuüm Cleaner van Leifheit voor het ramen lappen, want al die handjes van peuters (en de neus van Buddy) op de ramen.. Aaaargghh; Om gek van te worden! Onze keuken heeft vrijwel alleen maar ramen en dat is een heel poetsgedoe. De Vacuüm Cleaner van Leifheit  zuigt het water meteen op en dat betekent dat ik vrijwel geen waterplassen in de keuken heb na het ramen lappen. Dat scheelt weer!

De Leifheit Dry & Clean Raamwisser is onder andere te koop bij Bol.com.

Leifheit - Maudgeniet.nl

Wel de was opvouwt, maar het vervolgens niet in de kast pakt..
Over wassen gesproken. Ik moet zeggen dat ik altijd de was netjes opvouw; niks mis mee toch? Alleen leg ik het dan allemaal in een wasmand en zet deze onder aan de trap. Waar deze na 2 dagen vaak nog steeds staat, oeps!

Niet strijkt.
Ik haaaaat strijken. Tijdens het winkelen let ik altijd al op of het kledingstuk wel of niet gestreken moet worden. Jasper daarentegen heeft regelmatig een overhemd aan; die helaas wel gestreken moet worden. Ik vind dat wanneer hij zo’n overhemd aan wil, dat hij deze zelf kan strijken. Hij vindt vervolgens dat hij dan alleen maar zijn eigen kleren hoeft te wassen of zijn eigen bord hoeft op te ruimen.. 😉 We hebben allebei wel een beetje een punt, toch? Haha!

Regelmatig haar vriend appt met een vraag..
Een van die vragen kan zijn ‘Welke dweil moet ik gebruiken voor de houten vloer?’ of ‘Kan dit shirt wel of niet’bij de rest in de wasmachine?’.. Ooooh, om te schamen dit! Van sommige dingen snap ik gewoon echt helemaal niks!

 

Wat erg!

Oh jeetje. Als ik dit terug lees ben ik best wel een #loederhuisvrouw, haha! Wat voor type ‘huisvrouw’ ben jij? Wat een ouderwets woord eigenlijk! Ben jij het type die van schoonmaken en poetsen haar hobby maakt? Of ben jij net zo lui als ik? Ik ben benieuwd!

 

1 Comment
  • Christa

    Grappig om te lezen. Ik ben.. of misschien.. het type huisvrouw dat alles piccobello in orde moest hebben. Spik&span en schoon. Toen er kinderen kwamen werd dat al moeilijker, maar nu ik ook tegen een depressie aan het vechten ben word het steeds moeilijker.
    Gelukkig heb ik een man die veel doet!

Leave a Reply