Overig

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering?

  • By
  • 4 augustus 2018
  • Sticky
Maudgeniet.nl / Burn Out

Als je het mij vraagt, zijn vrijwel álle clichés over het moederschap waar. Fenne en Saar zijn echt het allermooiste wat mij is overkomen en ik wil dan ook zoveel mogelijk genieten van deze twee schatjes. We gaan regelmatig met ze op reis, een weekendje weg of juist een dagje uit. Over nare gebeurtenissen wil ik het liefste niet nadenken, want dat gebeurt toch altijd alleen maar bij een ander?

Think again!
Het hoeft helemaal niet alleen maar bij een ander te gebeuren, in een fractie van een seconde kan je hele leven op de kop staan. Het liefste wil ik natuurlijk geen seconde nadenken over wat er allemaal gebeurt als een van ons komt te overlijden, maar toch is het heel verstandig om daar af en toe wél over na te denken. Zeker als je (jonge) kindjes hebt. Bij een overlijden komen namelijk heel veel kosten kijken. Niet alleen voor de uitvaart, maar er valt dan (waarschijnlijk) ook een inkomen weg of er moet extra oppas/kinderopvang geregeld worden bijvoorbeeld.

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) kan dan een fijne bijkomstigheid zijn. Zelf hebben wij wel een uitvaartverzekering, zodat –een groot deel van- de uitvaart verzekerd is. Die verzekering hebben we niet alleen voor ons, maar ook voor Fenne en Saar. Daarnaast hebben wij ook een overlijdensrisicoverzekering voor onze hypotheek. Als een van ons tijdens de looptijd van de ORV overlijdt, wordt de hypotheek afgelost met de uitkering uit de ORV Dat vind ik wel een fijn idee!

Maar misschien is het een goed idee als we een aanvullende ORV afsluiten, zodat er een extra bedrag vrij komt als Jasper of ik kom te overlijden. Want het is natuurlijk al erg genoeg als een van ons wegvalt, maar het zou allemaal nog moeilijker en ingewikkelder worden als er heel veel financiële ellende bij komt kijken. En dit wil ik mijn gezin absoluut besparen!

En terwijl ik dit artikel schrijf, besef ik me dat ik weer een hele tijd nadenk over de dingen die ons kunnen gebeuren. En misschien wordt het maar eens tijd om ons extra te verzekeren. Want tsja, we verzekeren zo veel! Onze auto, de vakanties, de inboedel.. Waarom dan geen overlijdensrisicoverzekering? Laten we vooropstellen dat ik alleen maar kan hopen (en stiekem van uit kan gaan) dat we nooit, maar dan ook nóóit gebruik hoeven te maken van deze verzekering.

Volop genieten
Zo, dan ga ik nu weer nadenken over de leuke dingen in het leven! Want Maudgeniet.nl is natuurlijk niet voor niks een blog met alleen maar leuke dingen. De komende tijd staan er weer leuke uitjes op de planning waardoor ik weer extra veel qualitytime heb met mijn gezin, genieten dus! We gaan onder andere weer op pad voor Grensbelevenis en er staat ook nog weekje vakantie in België op de planning!

2 Comments
  • Francis

    Toen mijn dochters nog geen 4 weken oud waren hadden wij de verzekering afgesloten. Hij vertelde ons dat hij in zijn carrière nog nooit zo vroeg een verzekering had afgesloten. Ik vond het raar en naar om het afsluiten maar wel verstandig. Wat jij ook schrijft dat het hoge kosten zijn en dat je er liever niet over wilt nadenken maar het wel moet doen. Het gaf mij rust. En daarna heb ik er niet meer over nagedacht.

  • Birgit

    Precies wat Francis schrijft. Het is een vervelende kostenpost, maar het heeft mij wel een extra beetje rust gegeven dat alles geregeld is mocht het er van komen.

Leave a Reply