Overig

Espadrilles: echte zomerschoenen!

 • By
 • 2 juni 2017
 • Sticky
Espadrilles

Hoewel de lente in Nederland een hele tijd op zich liet wachten, was het de afgelopen dagen ontzettend lekker weer! Iedereen die mij ondertussen een beetje kent weet dat ik niet van winkelen hou. Maar als het dan eindelijk mooi weer wordt, begint het bij mij toch een klein beetje te kriebelen.

Maar aan het einde van mijn zwangerschap vertik ik het om nog nieuwe (zwangerschaps)kleren aan te schaffen. Waarom zou ik nog dure kleren kopen voor hooguit zes weken? Zou zonde zijn! Mijn huidige outfits kan ik wel een metamorfose geven door er nieuwe schoenen bij te matchen. In de winter draag ik voornamelijk sneakers, maar bij een zomerse outfit horen natuurijk espadrilles!

Espadrilles
Afbeelding komt van Shutterstock.

Echte zomerschoenen!
Espadrilles zijn wat mij betreft echte zomerschoenen en ze doen mij dan ook altijd denken aan vakanties. De bovenkant van deze schoenen is gemaakt van katoen en de zolen zijn vrijwel altijd van touw. Sterker nog: het woord espadrilles is afgeleid van de naam van dit gras (esparto) waar het touw van gemaakt wordt. Wikipedia vertelde mij zelfs dat de schoenen al in de 14e eeuw gemaakt werden! Wauw, wist jij dit?

Wat ik zo leuk vind aan deze schoenen? Espadrilles zijn te verkrijgen in duizenden verschillende motiefjes (ik heb al zoveel leuke gezien!), ze lopen heerlijk, ze zijn te verkrijgen in lage en hoge varianten en ze passen onder vrijwel iedere outfit. Extra leuk: ze zijn niet zo duur, waardoor je verschillende soorten in je kast kunt hebben staan. 😉

espadrille
Afbeelding komt van Shutterstock.

Zelfs voor mannen!
Wist je dat de espadrilles niet alleen leuk zijn voor vrouwen, maar dat ze ook te koop zijn voor mannen? Ik krijg Jasper niet zo ver en ik denk ook niet ben er ook van overtuigd dat het hem niet leuk zou staan, maar ik heb ook een aantal voorbeelden gezien waar het wel erg mooi staat bij mannen. Ik ben in ieder geval blij dat ik ze vooral in de kast heb staan en niet Jasper. Hihi. 😉

 

Meer lezen over fashion:

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.
Meer informatie over samenwerkingen kun je lezen in mijn disclaimer.

2 Comments
 • jonna@burgertrutjes

  Mijn favoriete zomerschoenen <3

  • Maud

   Yeaahh, mijne ook! Hoewel ik ook dol ben op sneakers. En als het heeeeel warm is, loop ik het liefste op slippers.

Leave a Reply