Overig

Indrukwekkend: Documentaire over de verdwijning van Maddie McCann op Netflix

  • By
  • 5 april 2019
  • Sticky
Netflix

Ik denk dat ik wel honderd pogingen heb gedaan om de eerste alinea te schrijven van dit artikel, Maar ik krijg het op de een of andere manier maar niet uit mijn vingers.. De documentaire over de verdwijning van Maddie McCann op Netflix heeft behoorlijk veel indruk op mij gemaakt!

Een van de grootste nachtmerries van ouders is dat je kind verdwijnt.. Ik kon me daar nooit zo goed een voorstelling van maken, maar sinds ik zelf mama ben (van de twee allermooiste meisjes natuurlijk!) is dat inderdaad mijn allergrootste angst. Het lijkt me vreselijk als je kind zomaar opeens is verdwenen en er echt geen enkel spoor is van haar..

Madeleine McCann vermist..

Het is alweer 12 jaar geleden dat Madeleine McCann plotseling verdween. Terwijl haar ouders met vrienden zaten te eten op het vakantiepark waar ze verbleven, is Madeleine opeens vermist geraakt. Ik was toen zelf 18 jaar en weet nog dat het continu op  het nieuws was. Maar ik zat toen midden in mijn puberteit en was veel drukker met honderd andere dingen. Ik heb destijds niet veel heb meegekregen van de verdwijning, wel kan ik me nog herinneren dat ook haar ouders op een gegeven moment werden verdacht. Nu de documentaire over Madeleine McCann op Netflix kwam, werd ik toch erg nieuwsgierig!

De documentaire op Netflix over de verdwijning van Maddie McCann

De documentaire van Madeleine McCann op Netflix laat vrijwel alles over deze vermissing zien. Je ziet momenten van hun vakantie, verschillende reconstructies over wat er gebeurd kan zijn, plekken waar Madeleine allemaal gezien zou zijn, maar dus ook heel veel bizarre dingen. Zo zie je onder andere hoe de politie (en vele andere instanties) de zaak destijds heeft opgepakt: ik vind het bizar hoe dit is gegaan! Maar in de documentaire komt ook naar voren hoe de ouders deze vermissing zo groot hebben gemaakt in de media, hoe zij zelf verdacht werden en het onderzoek daardoor helemaal stil kwam te liggen..

Verschillende personen komen in de documentaire aan het woord: recherches die hebben meegewerkt aan het onderzoek, journalisten die vanaf het eerste uur aanwezig waren, politie in Portugal, politie in Engeland, PR-adviseurs van de McCanns en meer. Iedereen vertelt iets over de vermissing, het verhaal, de McCanns en wat er allemaal is gebeurd tijdens het onderzoek.

Na al die jaren is Madeleine nog steeds niet gevonden en ik heb alleen maar ontzettend te doen met haar ouders. Hoe kun je in hemelsnaam de dagen doorkomen zonder te weten wat er met je dochter is gebeurd, waar ze is en of ze überhaupt nog leeft!? De documentaire heeft zo veel indruk op mij gemaakt, ik heb het gevoel dat ik het verhaal nu voor het grootste gedeelte ken.. En ik vind het echt een vreselijk verhaal!

De documentaire bestaat uit 8 afleveringen die allemaal ongeveer uur een uur duren. Het is echt een documentaire en vooral gericht op heel veel informatie.

Documentaire Madeleine McCann Netflix - Maudgeniet.nl

Uitgelichte afbeelding komt van Technology photo created by freepik – www.freepik.com.

No Comments
Leave a Reply