Overig Overig

Dingen die ik eerder nooit mee nam op reis

  • By
  • 25 april 2016
  • Sticky
Chios

Toen onze Madame er nog niet was, waren de vakanties toch een tikkeltje anders. Inpakken deden we dan zo’n half uur voor vertrek (vaak gewoon in een handbagage-koffer) en als dan bleek dat we iets waren vergeten? Jammer dan! Maar nu gaat ons kleine meisje ook mee en heb ik opeens last van inpak-stress. We moeten nu dan ook opeens heel veel andere (en extra) dingen meenemen!

Chios

Kinderwagen of buggy
Laten we maar beginnen met één van de meest onhandige en toch belangrijke dingen die we echt niet kunnen vergeten. De kinderwagen of buggy… Tijdens onze vakantie naar Chios namen we de kinderwagen (met reiswieg) mee en in Marrakech reden we Madame rond in een buggy. De kinderwagen moesten we al tegelijk inchecken met onze koffers, de buggy mocht gelukkig mee tot aan de gate (zo fijn!).

souks in Marrakech

Luiertas – inclusief toebehoren
Dit is nogal een ‘gevaarlijk’ voorwerp wat ik echt niet mag vergeten en dan met name de toebehoren.. In zo’n luiertas zit zoveel troep dat je allemaal nodig hebt, dat de kans (voor mij) erg groot is dat ik dingen ga vergeten. Wat ik versta onder toebehoren? Flesjes – flesvoeding – spuugdoekje – snack – lepeltje – speeltje(s) – luiers – billendoekjes – matje om op te verschonen – extra setje kleding (voor Fenne en voor mama) – een dekentje – zonnehoedje – etc. etc. En dan heb ik het nog niet eens over onze spullen (paspoort, reispapieren, etc.) die ook nog in zo’n luiertas zitten.

Wippertje
Tijdens onze vakantie naar Chios was ik zo ontzettend blij met de opvouwbare wipstoel van Tiny Love! Fenne was toen bijna drie maanden oud en was het vele liggen behoorlijk zat. De wipstoel die we in huis hadden paste onmogelijk in een koffer en deze konden we heel makkelijk opvouwen en vervoeren. Wat een uitvinding. Hij kan zelfs mee als handbagage! Voor onze aankomende vakantie (naar Kreta!) hoeft het wippertje gelukkig niet meer mee. Scheelt weer sjouwen!

tiny love wipstoel

Flessenwarmer en Olvarit potjes
Ik ga er maar even van uit dat ik dit niet hoef uit te leggen.. De flesjes van Madame moeten natuurlijk wel opgewarmd worden! Verder maak ik de hapjes voor Fenne altijd zelf, maar op vakantie wordt dat toch een stukje lastiger. Dan nemen we Olvarit potjes mee :-).

iPad
Eerder nam ik de iPad eigenlijk nooit mee op vakantie, maar voor Fenne is dit wel heel handig. Nou wil ik geen moeder zijn die haar kind vermaakt met filmpjes en spelletjes.. Maar om een voeding een kwartiertje uit te stellen zijn een paar korte filmpjes wel heel erg handig! 😉

Fenne Marrakech

Speelgoed
Behalve een e-reader namen wij verder geen gadgets mee op vakantie. Nu zit de koffer (en handbagage) vol met speelgoed. Fenne kan zich goed vermaken met alledaagse dingen (een lepel, rietje, etc.), maar speelgoed is toch het allerleukste om mee te spelen!

Babyfoon
Tja.. Geef me één goede reden waarom ik dit ding eerder mee zou nemen op vakantie.. Nu is het ontzettend handig. Fenne slaapt relatief best veel. Met een babyfoon kunnen wij chillen aan het zwembad en kan zij lekker slapen!

Zijn er dingen die jij eerder nooit mee nam op reis, maar sinds de komst van jullie grote trots wel? Laat het mij weten, ik ben benieuwd!

No Comments
Leave a Reply