De Mommy tag..

Het is alweer een tijdje dat ik door Wolferien werd getagd voor de Mommy Tag. De hoogste tijd voor mij om deze in te vullen..

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat heerlijk vind!

2. Zou je het anders willen?
Oh oeps! Ik wilde het hele verhaal al typen bij vraag 1.. Maar nee, ik zou niet anders willen! Hoewel ik het heerlijk vind om leuke dingen te doen en veel tijd door te brengen met de meisjes, vind ik het ook fijn om niet 24/7 bezig te zijn met poepluiers, flesjes en speelgoed. Door te werken wordt mijn wereldje weer wat ‘groter’ en voelt het alsof ik meer ben dan alleen maar mama.

Maar eerlijk is eerlijk.. Als we de loterij zouden winnen, zou ik graag een grote boerderij kopen (met ezels, bokjes en kippen!) en stoppen met werken. Lekker genieten van mijn droomhuis én mijn droomkinderen. Hihi.

Newbornshoot - Maudgeniet.nl

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bed of wiegje?
Yes, absoluut! Tijdens mijn kraamweek sliepen Fenne en Saar bij ons op de kamer. Maar toen bleek dat ze allebei enorm veel en goed sliepen, zijn ze allebei na een week al naar hun eigen bedje én kamertje gegaan. Wij mogen onze handjes dichtknijpen met twee van die slaapkoppen!

4. De beste aankoop voor je kindje?
Oeh lastig.. Ik twijfel tussen de inbakerdoek en de opvouwbare wipstoel. Vanaf het eerste moment bakerden wij Fenne en Saar in; en ik ben er van overtuigd dat ze (deels) daarom zo goed slapen. Maar de opvouwbare wipstoel is ook enorm handig, vooral tijdens vakanties en visites!

5. Hoeveel kinderen wens je?
Ik ben dolgelukkig met twee lieve knappe meisjes! Maar nogmaals.. Als we de loterij zouden winnen, zou ik het heerlijk vinden om met vier kinderen op een boerderij te wonen. Tot die tijd laten we het zo.. 😉

Newbornshoot - Maudgeniet.nl

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Toen ik zwanger was van Fenne stond ik er op dat we minstens 1x per maand een date night zouden hebben. Ondertussen is dat een stuk minder geworden. Ik heb geen idee hoe vaak we dat doen, te weinig! Maar ik moet toegeven dat ik het ook heerlijk vind om tijd door te brengen als gezin.

Onlangs zijn we nog wel met z’n tweetjes op datenight geweest bij Preston Palace, dit was zo gezellig! En een paar dagen voordat ik ging bevallen zijn we nog samen een dagje op pad geweest met een toffe oldtimer. En ik bedenk me ook dat het ‘nog maar’ een half jaar geleden is dat we met z’n tweetjes voor toerist speelden in onze eigen regio en gingen slapen bij De Wilmersberg. Ik denk dat we niet mogen klagen qua datenights!

Boekjes voor een dreumes7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Saar (4,5 maand oud) is gek op slapen, haha! En Fenne speelt graag buiten, maar is ook meerdere keren per dag bezig met haar boekjes. Ondertussen hebben we zoveel boekjes dat we onze eigen bibliotheek kunnen beginnen!

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ik geloof het niet.. Ik was ontzettend nuchter tijdens de zwangerschap en was er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig *Shame on me!*. Ik zal er nog even heel goed over nadenken, maar ik kan zo snel niks bedenken!

9. Het favoriete eten van je kindje?
Pfff, lastig! Fenne is een hele goede eter en lust echt bijna alles (zo fijn!). Ze is gek op (zelfgemaakte) pizza, maar is ook echt gek op vlees. Onlangs aten we ‘s avonds een gerecht waar geen vlees bij zat en had ik een huilende peuter aan tafel.. Broccoli is ook favoriet en pasta!

10. Hebben jullie ene grotere (gezins)auto aangeschaft?
Toen ik zwanger was van Fenne deden we dat wel.. Achteraf vond ik die auto echt veel te groot! En toen ik zwanger was van Saar zijn we weer naar een kleinere auto gegaan, hihi. Ik vind auto’s maar domme dingen..

Sportavontuur - Maudgeniet.nl11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik vraag me af waarom deze vraag relevant is, haha! Maaar.. Ik ben nu lichter dan voor de zwangerschap. Ik woog 58 kilo toen ik zwanger werd van Fenne en ik woog ook 58 kilo toen ik zwanger werd van Saar.. Op dit moment ben ik bezig met mijn grote sportavontuur en val ik een klein beetje af..

12. Wat is je droomvakantie met kids?
Oh, ik heb geen idee! Ik vind elke vakantie met de kindjes heerlijk. Toen Saar 6 weken oud was, zaten we al met haar in Griekenland (lees hier al die reacties die we kregen!) en toen kon ik zelfs genieten van een simpele All Inclusive vakantie. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders en zusje naar Toscane. Als de meisjes wat groter zijn, zou ik daar ook heel graag eens naar toe gaan met hen!

13. En je droomvakantie zonder kids?
Ik zou niet weten hoe een vakantie zonder kindjes er nu uit zou moeten zien.. Ik vind het elke keer weer zo leuk om mét kindjes op vakantie te gaan. Met Fenne zijn we al op heel veel plekken geweest (van Chalkidiki tot Marrakech) en ook met Saar wil ik nog heel veel mooie plekjes ontdekken. Mocht er ooit een tijd komen dat ze niet meer mee gaan, dan wil ik gaan eilandhoppen in Griekenland.

plog Kos

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Wat niet!? Ik ben nog regelmatig op pad en ik doe nog héél veel leuke dingen (ook zonder kindjes).. Toch vind je mij bijvoorbeeld niet meer wekelijks in de kroeg. Als ik ga winkelen, moet ik niet vergeten dat ik voor mezelf ga winkelen.. Tijdens weekendjes weg en vakanties hou ik rekening met de accommodatie. We gaan regelmatig naar de dierentuin of een pannenkoekenhuis, etc. etc. Alles is anders!

Newbornshoot - Maudgeniet.nl15. Mijn hart smelt als ik..
Zie hoe ontzettend lief Fenne steeds weer is voor Saar. Als Saar een beetje huilt omdat ze honger heeft en ik een fles maak, hoor ik Fenne tegen haar praten. Ze steekt haar handje dan door de box en pakt het handje van Saar en zegt (in peutertaal): “Stil maar zussie. Fenne is bij jou! Mama komt zo aan met de fjes (fles).” 

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Overal en nergens! Op Instagram deel ik regelmatig leuke outfits van de meisjes. Ik shop ze bij de Hema, Zara, H&M, Primark, diverse webshops, Zeeman en overal waar ik maar iets leuks tegen kom!

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Die heb ik niet, haha! Ik ben niet zo ijdel wat dat betreft. Maar ik gebruik wel elke dag dagcreme van Rituals, mascara en deodorant natuurlijk.

18. A-merk of huismerk
Bijna altijd huismerk.. Wij kopen veel producten bij de Lidl en daar zijn weinig A-merken te vinden. Ik kijk eerder naar de suikers in een product dan naar het merk. Hihi.

Newbornshoot - Maudgeniet.nl19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Toen ik puber was absoluut niet! Ik was veel te eigenwijs en tegendraads om dat te willen, hihi. Maar toen het 10 jaar geleden (!) serieus werd met Jasper wilde ik wel heel graag kinderen..

20. Wat is het leukste aan moederschap?
De liefde die je krijgt en de band die je opbouwt met je kindjes.. Dat je samen grapjes maakt die anderen niet snappen.. De grappige opmerkingen van Fenne (Sinterklaas is een kabouter, mama!) en alles wat er bij komt kijken!

Deze tag is verzonnen door de meiden van Little WonderWorld. Hun antwoorden op deze vragen vind je hier. Zelf werd ik getagd door Wolferien en zij heeft ook hele leuke antwoorden, vooral even lezen dus!

 

Sharing is caring!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

2 thoughts on “De Mommy tag..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *