Overig

Chillen in de blote billen!

  • By
  • 5 november 2016
  • Sticky
Hamam

De donkere dagen komen er weer aan. Hoe heerlijk is het dan om alsnog even de warmte op te zoeken? Ik vind het altijd heerlijk om naar de sauna te gaan, vooral in de herfst en in de winter. Samen met een vriendin ging ik de zomer afsluiten bij Thermen Bussloo. Lekker chillen in de blote billen!

Bijna twee jaar geleden was ik ook al eens bij Thermen Bussloo. Ik was toen bijna op de helft van mijn zwangerschap en liep toen enorm te pronken met mijn buikje die je nog niet echt zag, haha! Toen had ik een heerlijke dag samen met mijn moeder.

Hamam

Het Hamam-arrangement
Dit keer mocht ik samen met mijn vriendinnetje genieten van een heerlijk Hamam-arrangement. Dit bestond uit:

  • Dagentree voor de sauna
  • Koffie of thee met gebak
  • Lunchbuffet
  • Keuze uit twee verschillende hamambehandelingen (35 minuten)

Wij begonnen de dag met een rondje door Thermen Bussloo. Vervolgens genoten we van een kopje koffie met een enorme caloriebom. De chocoladetaart was écht een heerlijk begin van de dag.

We deden onze saunarondjes en we bleven maar kletsen. Rond 12.00 uur liepen we naar restaurant N-joy. Ik kon me nog herinneren dat we hier de vorige keer een heerlijk lunchbuffet hadden. En ook deze keer kon ik me niet inhouden.. Heerlijke soepen, pasta’s, broden en salades in overvloed. Én er was live cooking, dat vind ik altijd leuk om te zien!

Met een behoorlijk vol gevoel gingen we weer naar de sauna’s. Mijn vriendinnetje dook nog even onder de zonnebank en ik genoot van het heerlijke herfstweertje.

Lees ook: Relaxen bij Thermen Bussloo

Gratis belevenisprogramma’s.
Extra leuk! Bij Thermen Bussloo worden diverse (gratis!) belevenisprogramma’s aangeboden. Van gezichtsmaskers tot opgietingen, meditaties en verschillende rituelen. Rond 15.00 uur gingen we naar de Geysersauna voor een gezichtsritueel. We kregen allemaal een klein bakje met klei, speciaal voor het gezicht. We smeerden het allemaal braaf op ons gezicht en bleven vervolgens zo’n 5 tot 10 minuten in de Geysersauna zitten (inderdaad: mét geysers en een natuurfilm, heel gaaf!). Daarna hadden we een lekker zacht huidje!

hamam

Een wijntje met bitterballen
Hierna besloten we dat het toch écht wel tijd werd voor een wijntje en ploften we in de Lounge. Op dit soort dagen vind ik gewoon dat bij een wijntje óók een borrelhapje hoort. Maar eerlijk is eerlijk.. Ik schrok me kapot toen ik keek op de menukaart. Er stonden echt alleen maar gezonde dingen op, haha! Van naanbrood met groente-spreads tot een soort bloempot met rauwe groentes. Ik wilde gewoon heel graag ongezond zijn en bitterballen eten. Naast mij zag ik een jongen worstelen met precies hetzelfde, alleen was hij zo ‘brutaal’ om er gewoon naar te vragen. En Guess what!? De bitterballen zijn gewoon te bestellen! Jammiiie!

Even terug naar Malaga én Marrakech
We eindigden onze dag met een heerlijke Hamam-behandeling. Wij hadden onze hamambehandeling uitgebreid en werden maar liefst 50 minuten lang ingezeept! Ik kreeg weer helemaal het gevoel alsof ik in een badhuis in Malaga zat, of op een behandeltafel in Marrakech lag. Hoe fijn is het om door zo’n behandeling even terug te denken aan geweldige vakanties?

Heerlijk loom van de behandeling zitten we 50 minuten later aan de Turkse appeltjesthee. Wat een perfect einde van deze heerlijke dag!

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta en/of die niet bij mij passen. Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening. Alle afbeeldingen komen van Shutterstock.

 

No Comments
Leave a Reply