Achter de schermen: #Projecttuin

Het lijkt me leuk om zo af en toe te laten zien hoe het bij ons thuis gaat.. Niet tot in alle details, maar wel met de dingen waar we op dat moment druk mee zijn. In januari vorig jaar hebben we een prachtig huis gekocht. Hier moesten we behoorlijk veel aan doen en ondertussen hebben we het meeste afgerond. Er staan nog twee grote projecten op de planning: de tuin en de zolder. De komende weken beginnen we met de tuin: #Projecttuin!

Ik zal maar eerlijk bekennen: mooie tuinen vol bloemen vind ik prachtig, maar ik ben gewoon héél slecht in het onderhouden. Eerder schreef ik dat ik een cactus nog dood kan laten gaan (ja echt), dus mij een complete tuin laten verzorgen is niet zo’n slim plan.

#projecttuin

Lees ook: Een mini-ecosysteem van De Glazen Tuinen!

Zoals je kunt zien, hebben we de tuin enorm verslodderd. De laatste weken zijn er al meerdere dingen opgehaald via Marktplaats en ik kan me niet herinneren wanneer het gras voor het laatst gemaaid is. Kortom: op dit moment is het echt een enorme rotzooi. Hihi. Extra motivatie voor ons om heel snel door te pakken! 😉

We zijn al een hele tijd aan het uitvogelen wat we allemaal gaan doen, maar hebben onze plannen ook alweer regelmatig gewijzigd. Pas nu we bezig zijn met het uitzoeken van tegels en dergelijke, komen we er achter hoe groot onze tuin is (ongeveer 150 m2). En wat is het allemaal duuuuur! We wilden héél graag een overkapping (lees: een soort tweede woonkamer buiten), maar dit moeten we nog even uitstellen tot volgend jaar.

Wat gaan we dan wel doen?
Er komt sowieso een nieuwe schutting; als het nu een keer hard gaat waaien, valt deze namelijk gegarandeerd om. Super fijn dat Jasper en mijn vader deze met z’n tweetjes kunnen plaatsen! Verder gaat alles er uit wat er nu in zit. Planten, bloemen, gras en stenen; alles gaat weg. Sterker nog: een deel van de tegels is er al uit. Het is nu een grote zandbak en dus helemaal een feestje voor Madame! 😉

#projecttuin

Het achterste gedeelte van de tuin wordt iets hoger, zodat het echt een beetje een terras wordt. Volgend jaar willen we dan op dit terras een overkapping maken, zodat we hier het hele jaar kunnen zitten (als we dat zouden willen). Tussen onze bijkeuken en het terras achter in de tuin komt een stukje kunstgras voor Madame, inclusief een speelhuisje. Hier en daar komen een aantal borders/plantenbakken voor toch nog een beetje kleur en natuurlijk nog verlichting. Voor we het weten, is de tuin af!

Nog van alles te doen!
We hebben dus nog van alles te doen. De huidige schutting wordt dit weekend afgebroken en de nieuwe schutting wordt dan aankomende week geplaatst. De rest laten we eigenlijk allemaal doen. Maar ik moet nog wel op zoek naar leuke kleurrijke plantjes. Ik wil ook nog graag een nieuwe loungeset én eetset.. Oooohh; al die wensen! Als de basis straks maar een keer ligt, dan zijn we in ieder geval al een heel eind! Eind mei wordt onze Madame 2 jaar (omg!) en dan willen we de tuin graag af hebben.

Jouw mening gevraagd!
Heb jij nog leuke tips voor mij om de tuin gezellig in te richten? En zou je het leuk vinden om onze nieuwe tuin ook terug te zien op Maudgeniet.nl?

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3 thoughts on “Achter de schermen: #Projecttuin

  1. Ik heb vorig jaar mijn tuin verbouwd en wilde graag een ‘vakantietuin’. Ik heb een prachtige palmboom in de tuin, varens, Afrikaanse lelies en zelfs een mooie Yucca. Ook heb ik verschillende bloempotten met rotsplanten in de tuin staan. Het resultaat is echt geweldig en ik ben zo blij met mijn nieuwe tuin 🙂 .

  2. Tuurlijk vind ik het leuk om je tuin straks weer te kunnen bewonderen! Ik ben benieuwd naar het resultaat! En ook tussen een kiekje is tof. In Leeuwarden hadden we een huurhuis, maar wel eentje met een verwilderde tuin. Daar hebben we een terras aangelegd, schuttingen gezet en de hele tuin leeg gehaald en gras gelegd. Hebben de nieuwe bewoners maar mazzel mee 😉 Nu hebben we in Groningen een aardige tuin, maar wat teveel tegels naar onze smaak. We gaan over een tijdje wat extra planten plaatsen dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *