Hotspots

Hotspot: Zandfoort aan de Eem in Amersfoort

  • By
  • 5 juli 2017
  • Sticky
Zandfoort aan de Eem

Onlangs was ik met mijn moeder een weekendje in Amersfoort. Het weekend liep compleet anders dan we hadden verwacht, waardoor we eigenlijk veel te weinig hebben gezien van deze mooie stad. Maar de plekken die we wel hebben gezien waren ontzettend leuk; een van die leuke plekjes was Zandfoort aan de Eem.

Zandfoort aan de Eem

Hoe ons weekendje weg compleet anders ging dan verwacht..

Na een dag veel sjouwen, dropten we onze tassen in het hotel en liepen vanuit hier naar Zandfoort aan de Eem. Tijdens mijn voorpret had ik gelezen dat dit het ‘stadsstrand’ van Amersfoort is. Het weekend dat wij in Amersfoort waren was het ontzettend lekker weer, dus wij hadden wel zin om naar het strand te gaan! 😉

Zandfoort aan de Eem

Zandfoort aan de Eem
Het terras van Zandfoort aan de Eem is eigenlijk een grote zandbak met allemaal gezellige picknicktafels. Hier kun je lekker wat eten en drinken met je voeten in het zand, chillen in echte strandstoeltjes, kijken naar de bootjes en voor de kinderen is er van alles te doen. Zo is er een waterpomp, maar ook een speeltuintje.

Zandfoort aan de Eem

Lekker eten & drinken
Wij gingen hier in principe alleen maar naar toe voor een drankje, voordat we het terras op zouden gaan. Maar toen we de menukaart zagen liggen, werden we toch een beetje nieuwsgierig. En voor we het wisten hadden we een paar snacks op tafel staan. 😉 Vooral de Börek sigarra vond ik erg lekker! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik die zelf maakte, dus dat heeft me op ideeën gebracht! Uiteindelijk was het maar goed dat we hier nog iets gegeten hadden; want niet veel later kwam ik terecht in het ziekenhuis.

Praktische informatie
Je vindt Zandfoort aan de Eem aan de Eemlaan 100 in Amersfoort. Op dit moment zijn zij geopend van dinsdag t/m zondags vanaf 11.00 uur. Voor meer informatie en de actuele openingstijden check je hun website!

 

No Comments
Leave a Reply