Hotspots

Hotspot: Vindom Wine Bar in Oldenzaal

  • By
  • 4 april 2018
  • Sticky
Vindom Wine Bar in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Ik vind het heerlijk om nieuwe plekjes te ontdekken in mijn eigen regio, maar zeker ook in mijn eigen stadje. Mijn stadje is relatief gezien maar klein, maar ik ontdek er nog elke keer weer nieuwe plekjes. Vorige week ontdekte ik samen met Rosanne (van Lifebyrosie.nl) een hele toffe hotspot. Wij werden namelijk uitgenodigd door Vindom Wine Bar in Oldenzaal!

Ik kende Vindom Wine Bar natuurlijk al wel. Tenminste.. Ik wist dat deze wijnbar in Oldenzaal zat, maar ik was er nog nooit geweest. En dat kan natuurlijk niet! 😉 Dus plande ik een date samen met Rosanne om samen deze plek te ontdekken. Allebei zijn we gek op lekker eten én op wijntjes, een wijnbar is dan ook een perfecte plek voor onze date!

Vindom Wine Bar in Oldenzaal

Vindom Wine Bar in Oldenzaal heeft mij verrast! De wijnbar zit gevestigd in een heel klein schattig pandje onder de kerk. Hier is ongeveer plek voor zo’n 20 personen en het is er ontzettend knus en sfeervol. De naam van deze wijnbar is te herleiden naar Vin (wijn) en Dom, een verwijzing naar de kerk St. Plechelmus. Leuke feitjes vind ik dat!

De wijnbar wordt gerund door Patrick en Nathalie. Zij doen niet alleen samen de bediening, maar ze koken er ook samen. En guess what!? Het keukentje is slechts 124 cm²!

Vindom Wine Bar in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Offline is the new luxury!

Wij hebben hier -letterlijk- een heerlijke avond gehad. Bij binnenkomst kregen we een glaasje bubbels, maar niet zomaar een glaasje bubbels! We kregen een heerlijke prosecco van het wijnhuis ‘Salentein’. Nog een leuk feitje: tijdens de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima werden er ook wijnen van dit wijnhuis geschonken. Een goed begin van onze avond bij Vindom Wine Bar in Oldenzaal!

Overigens was dit ook het moment dat we onze telefoons moesten inleveren.. Niet echt natuurlijk, maar ze werden opgeborgen in een klein tasje wat vervolgens op tafel kwam te liggen. Want hey.. Offline is the new luxury!  Zo konden we echt optimaal genieten van al het lekkers wat ons deze avond te wachten stond.

Vindom Wine Bar in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Heerlijk eten en drinken!

Ik kan niet anders zeggen dan dat we heel erg verwend zijn bij Vindom. Eerst kregen we toast met Emmentaler fonduekaas er op, dit was zo’n heerlijk begin! Vervolgens kreeg Rosanne tonijn en proefde ik voor het eerst in mijn leven coquilles. Zelf ben ik heel allergisch voor vis, maar niet voor schaaldieren. Toch had ik nog nooit coquilles gegeten, omdat ik het stiekem toch altijd wel een beetje eng vond. Maar gelukkig ging het goed, kreeg ik geen klachten en vond ik het echt heel erg lekker!

Vervolgens kregen we nog een soort flammkuchen met portvijgen, walnoten en truffelolie uit de houtoven. Bij iedere gang kregen we een andere wijn en die pasten er allemaal precies bij, wat waren wij aan het genieten! Ondertussen kletsten Rosanne en ik non-stop met elkaar en hadden we het erg gezellig.

Niet veel later kwam Patrick weer bij ons aan tafel, we mochten allebei een ravioli uitzoeken. Rosanne ging voor de variant met artisjok en ik koos voor de ravioli met lam, heerlijk met een frisse rode wijn erbij. Daarna kregen we een plankje met verschillende soorten kaas (jam jam jam!) en we sloten af met een overheerlijke chocolademouse. Wat een perfecte avond was dit!

Jammer dat Rosanne de laatste trein moest halen, anders hadden we hier ongetwijfeld nog langer gezeten. We hebben hier zo’n fijne avond gehad met ontzettend lekker eten. Patrick en Nathalie weten allebei heel goed wat perfecte combinaties zijn qua lekker eten en bijbehorende wijnen. En met veel enthousiasme brengen ze dit over op hun gasten. Complimenten!

Praktische informatie
Ben je nou nieuwsgierig geworden en wil je hier ook graag eens eten? Doen! Vindom staat niet voor niets in de top 8 van beste wijnbars van Nederland. Je vindt Vindom Wine Bar onder de kerk, aan het St. Plechelmusplein 14-16 in Oldenzaal. Zij zijn geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Meer informatie en de menukaart vind je op de website. En hier kun je natuurlijk ook reserveren!

 

No Comments
Leave a Reply