Eten & drinken Hotspots

Hotspot Alert: De Twentsche Foodhal in Enschede

 • By
 • 15 november 2017
 • Sticky
Twentsche Foodhal in Enschede - Maudgeniet.nl

Oeps! Deze week komen er iets meer artikelen online op Maudgeniet.nl dan dat jullie gewend zijn. Ik heb soms zoveel inspiratie en wil alles dan zo snel mogelijk met jullie delen. Vorige week ging ik weer eens daten met Stephanie van Wolferien.com, dat was alweer veel te lang geleden! We besloten om dé nieuwe hotspot van Enschede te testen: de Twentsche Foodhal. En waaauuww, wat is het hier leeuk!

De Twentsche Foodhal is gevestigd in de oude Polaroidfabriek in Enschede. Ondanks dat het dus gevestigd is in een oude fabriekshal is het sfeertje er ontzettend gezellig! In het midden staat een grote bar (niet onbelangrijk) en daar om heen vind je diverse kleine eettentjes.

Twentsche Foodhal in Enschede - Maudgeniet.nl

Zeven keukens onder één dak
In totaal zijn het 7 kleine restaurantjes, ieder met een eigen keuken. Van Surinaams Soul Food tot een Amerikaanse grill keuken en van overheerlijke dim sum tot toetjes. We besluiten al snel om ons op te splitsen, zodat we allebei iets anders kunnen halen. Stephanie komt terug met dumplings en een soort soep en ik bestelde een Boliviaans hapje: Saltenas met kip. Vooral de dumplings waren heerlijk, maar ik vond de saltenas ook smullen!

We kletsen en we kletsen en het is onwijs gezellig. We hebben het over van alles en nog wat: onze kindjes, de twee (!) baby’s in Stephanie’s buik, mijn sporten en natuurlijk over ‘het bloggersleven’ (en hoe onze kerels daar soms over denken). Voor we het in de gaten hebben is onze eerste met overheerlijk eten al op en besluiten we om voor een tweede ronde te gaan.

Twentsche Foodhal in Enschede - Maudgeniet.nl

Stephanie is er heel snel uit: zij moet en zal naar Daddy Cool en ik kan het alleen maar eens zijn met deze keuze. Terwijl zij staat te wachten op haar Chef Special met buikspek, loop ik door naar Little Ribhouse Texas. Hier staat zoveel lekkers op de kaart dat ik niet kan kiezen.. En na eventjes wikken en wegen besluit ik te gaan voor de Country Bites. Een plank vol met nacho’s, stokbrood met kruidenboter, spareribs en kippenvleugeltjes.

Niet veel later zien we dat het al 21.30 uur is geweest en besluiten om toch nog voor een toetje van De Melkbus te gaan. Ik koos voor lekker ongezond; yoghurtijs met aardbeien, witte chocolade en stroopwafel.

Twentsche Foodhal in Enschede - Maudgeniet.nl

Zo blij met deze foodhal!
De Twentsche Foodhal is ontzettend leuk! Hier kun je terecht voor een gezellige datenight (zoals Stephanie al aangeeft op haar blog), kun je gezellig borrelen met vriendinnen én is het ook erg leuk om naar toe te gaan met kinderen. Er is een leuke speelhoek waar de kinderen zich prima kunnen vermaken! Als het aan mij ligt, kom ik hier zeker terug.. Want hier kun je Genieten met een hoofdletter G!

Praktische informatie Twentsche Foodhal in Enschede - Maudgeniet.nl
Je vindt de Twentsche Foodhal aan de Hoge Bothofstraat 39a in Enschede. Wanneer je hier wilt lunchen en/of werken, kun je hier terecht op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 18.00 uur. Van donderdag t/m zondag kun je hier ook terecht voor het avondeten. Op donderdag en vrijdag van 16.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Check voor de actuele openingstijden vooral even de website!

Parkeren kan naast de foodhal boven op ‘Hal oost’. Hier betaal je maximaal € 5,00 voor het parkeren, dus dat is een meevaller! Als je zin hebt om te lachen om onze parkeer-stunten, vergeet dan vooral niet om de blog van Stephanie te checken!

3 Comments
 • Maxime

  Ik ben nog nooit in Enschede geweest, maar na dit gelezen te hebben wil ik graag gaan. Het ziet er mega leuk uit!

  • Maud

   Leuk Maxime! Enschede is sowieso een hele leuke stad.. Er is van alles te doen en te beleven! 😀

 • Marcella

  Ik hou van dit soort hotspots! Zo leuk dat zo’n industrieel terrein verbouwd is tot hippe hotspot. En je kunt er heerlijk eten zo te lezen! Ik kom zeker nog eens naar Enschede om de stad te ontdekken én te eten bij de Twentsche Foodhal!

Leave a Reply