Hotspots Nederland

Hotspot: Theetuin Overleek in Monnickendam

  • By
  • 7 juni 2018
  • Sticky
Theetuin Overleek / Maudgeniet.nl

Soms kom je op plekjes waar je al heimwee krijgt als je er de deur uit loopt. Theetuin Overleek in Monnickendam is dus zo’n plekje. Toen ik hier weg liep, baalde ik een beetje.. Het is zo’n fijn plekje en aangezien ik in het mooie Twente woon, zit dit fijne plekje voor mij dus niet ‘even om de hoek’. Om te huilen!

Theetuin Overleek / Maudgeniet.nl

Zo’n lekker rustig plekje
Tijdens mijn persreis naar Laag Holland kwamen wij op dit mooie plekje. Het stond eigenlijk niet op het programma, maar wat ben ik blij dat we er toch naar toe gingen! Theetuin Overleek ligt net buiten Monnickendam op nog geen kwartiertje rijden vanaf Amsterdam. Wie had gedacht dat je in zo’n korte tijd de grote stad kon uitvluchten naar zo’n toffe en vooral rustige plek?

Wij zaten hier met een zonnetje in de prachtige tuin. Terwijl wij genoten van een taartje en een limonade, scharrelden de kippen om ons heen. Deze plek is écht op en top genieten. De theetuin ligt tussen de weilanden en aan het water en je hebt hier prachtige uitzichten over de polders.

Theetuin Overleek / Maudgeniet.nl

Bootje huren
Bij Theetuin Overleek zijn er ook een aantal bootjes te huur, waaronder fluisterbootjes en kano’s. Vanuit hier vaar je op een rustig tempo door het prachtige Hollandse landschap en kun je onder andere naar de dorpjes Broek in Waterland, Monnickendam en Zuiderwoude. Broek in Waterland vond ik een heel leuk dorpje, dit was voor ons de plek waar we gingen Suppen! Er zijn ook mogelijkheden om tijdens het varen een goed gevulde picknickmand mee te nemen.

Theetuin Overleek / Maudgeniet.nl

Lees ook: Suppen in Laag Holland

De lekkerste taartjes
Wij kwamen hier (helaas) niet om een bootje te huren, maar gelukkig wél om het lekkers van de kaart te proeven. Alle lekkere dingen worden hier zelf gemaakt. Denk dan bijvoorbeeld aan scones, chocolade koffie taart (aaaaanrader!), cheesecake, aardbeientaartjes en noem al het lekkers hier maar op. Zelfs de limonades worden hier nog zelf gemaakt, vooral de Vlierbloesem-variant vind ik een echte aanrader. Ik vond het jammer dat we hier alleen maar kwamen voor een taartje, ik ben enorm nieuwsgierig naar de High Tea hier! 😉

Theetuin Overleek / Maudgeniet.nl

Theetuin Overleek / Maudgeniet.nl

Een prachtig familiebedrijf
Theetuin Overleek is wat mij betreft echt een unieke hotspot. De plek is echt prachtig, de taartjes zijn heerlijk en het is ook nog eens een familiebedrijf. Dit vind ik zo leuk! Mama bakt al het lekkers, de dochters helpen in de bediening en papa heeft deze toffe plek helemaal zelf gebouwd en zorgt voor de bootverhuur. En ze doen het allemaal met zoveel plezier en enthousiasme.

Praktische informatie
Je vindt Theetuin Overleek aan de Overleek 6 in Monnickendam. Ze zijn helaas niet altijd geopend, dus check voor de actuele openingstijden altijd even hun website.

 

2 Comments
  • Nicole Orriëns

    Werkelijk prachtig zeg! Ik kan me voorstellen dat je hier met pijn in je hart wegging.

  • Nanda

    Hier wil ik nog eens heen! En zo dichtbij…

Leave a Reply