Hotspots

Theetuin ik & mijn moeder in Enschede

 • By
 • 18 april 2017
 • Sticky
theetuin ik & mijn moeder

Op de een of andere manier hebben mijn vriendinnetje en ik er een traditie van gemaakt om elkaar met feestjes een etentje cadeau te doen. Twee vliegen in één klap: lekker eten en gezellig bijkletsen! Onlangs is zij geslaagd voor haar Hbo-diploma (jeeeej!) en dat was vrijwel meteen een reden voor een feestje. Dus besloten we om te proosten op haar diploma; niet met wijn, maar met een High Tea! We hadden al regelmatig een High Tea gehad met z’n tweetjes, dus zocht ik een plek op waar we allebei nog niet waren geweest. We gingen naar Theetuin ik & mijn moeder in Enschede, wat een ontzettend leuke plek!

Theetuin ik & mijn moeder ligt in het Woolderikspark in Enschede. Verstopt in het vele groen en achter de kinderboerderij vind je een oud koetshuis. Het is een gezellige plek waar je kunt genieten van de heerlijkste hartige én zoete gerechtjes en verschillende soorten thee. Wij namen uitgebreid de tijd om te genieten van een heerlijke High Tea.

theetuin ik & mijn moeder

De High Tea
Mijn vriendinnetje en ik waren druk aan het kletsen en hadden nauwelijks de tijd om te kiezen uit de verschillende soorten thee. Voordat we het door hadden, stond de heerlijke High Tea al op tafel. De High Tea bestond uit 6 hartige en 6 zoete hapjes (lees: happen!). De hartige hapjes bestond uit 3 verschillende sandwiches (seranoham en pesto, homemade eiersalade en kaas met abrikozen-compote), een stukje quiche Lorraine, gekarameliseerde ui op een hartig koekje, warme crostini met geitenkaas.  De zoete hapjes waren misschien nog wel lekkerder. We kregen een scone met clotted cream, vruchtenjam en lemon curd. Maar ook een stukje witte tobleronetaart, stukje carrotcake, een vruchten smoothie, caramelfudge en een brownie.

theetuin ik & mijn moeder

Mijn grootste aanrader? Waauuuwww; de witte tobleronetaart. Ik denk dat Theetuin ik & mijn moeder wereldberoemd is geworden met deze taart; het is echt heerlijk! Wat ik ook erg fijn vond is dat ze hier goed rekening houden met allergieën en/of andere dieetwensen (bv. zwangerschap).

De inrichting
De inrichting van Theetuin ik & mijn moeder is ontzettend knus en gezellig. Het lijkt wel alsof je hier zo een (brocante) huiskamer binnen loopt; dit gevoel krijg je al wanneer je door de theetuin loopt. Er zijn allemaal verschillende soorten zitjes: van gezellige bistrostoeltjes in felle kleuren tot loungebanken van hout. Ook binnen is de sfeer erg knus. Je vindt hier ook verschillende zitjes en een gezellige houtkachel, ontzettend leuk! Wij zaten voor het raam en hadden een mooi uitzicht over het park!

theetuin ik & mijn moeder

Alles bij elkaar hebben we bijna drie uur bij Theetuin ik & mijn moeder gezeten, maar ik had hier ongetwijfeld nog langer kunnen blijven. Om te genieten van de fijne sfeer, het heerlijke eten en om nóg langer bij te kletsen met mijn vriendinnetje.

Praktische informatie
Je vindt Theetuin ik & mijn moeder aan de Gronausestraat 12 in Enschede. Wanneer je met de auto komt, kun je je navigatie beter instellen op ‘Lorentzlaan 22, Enschede’. Aan deze kant van het Woolderikspark vind je voldoende plek om (gratis) te parkeren. Je loopt dan eerst langs de kinderboerderij om vervolgens uit te komen bij Theetuin ik & mijn moeder.

Voor een High Tea betaalden wij € 19,95 per persoon, maar je kunt hier ook terecht voor een kopje thee en/of een gebakje. Ook leuk: voor kinderen is er een speciale kinder High Tea!

 

2 Comments
 • Jannike

  Hier wil ik graag nog een keer naar toe! Fijn om te horen dat de hapjes lekker waren 🙂

  • Maud

   Laat me weten wanneer je er geweest bent! 🙂 Ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Leave a Reply