Hotspots

Verborgen hotspot in Twente: ‘t Stekkie in Rossum

  • By
  • 17 juli 2018
  • Sticky
't Stekkie in Rossum / Maudgeniet.nl

Afgelopen zondag gingen we een stukje fietsen. Ik moet toegeven dat we dit niet vaak doen, maar Fenne en Saar vinden dat zo leuk! Het was lekker weer en dus besloten we om op de fiets te springen, maar doelloos rondfietsen vind ik echt niet leuk. Dus zochten we een plekje op waar we naar toe konden om iets te drinken en even te spelen. En niet veel later waren we bij ‘t Stekkie in Rossum.

‘t Stekkie in Rossum

Ik kende deze leuke plek al, maar het was heel lang geleden dat ik hier was geweest. ‘t Stekkie is een oude boeren schuur in het Twentse landschap, wat is omgetoverd naar een prachtig plekje voor een kopje koffie met wat lekkers. Wanneer je bij ‘t Stekkie zit, voelt het alsof je in the middle of nowhere zit. Je kunt hier heerlijk tot rust komen tijdens een wandeling of een fietstocht. Wat een fijne plek!

't Stekkie in Rossum / Maudgeniet.nl

't Stekkie in Rossum / Maudgeniet.nl

In de winter kun je lekker knus in de schuur (met kachel) zitten, maar in de zomer kun je hier heerlijk op het terras zitten. Wij kwamen hier aan het einde van de middag en toen waren alle zitjes buiten bezet. Geen probleem; er werd meteen een tafeltje van binnen opgehaald. Saar kroop lekker rond en keek een keer naar de hond, Fenne rende vrijwel meteen naar de ezels en de trampoline en ik kon het niet laten om meteen mijn camera uit de tas te laten. Wat een fotogenieke plek!

Het is er allemaal zo lekker huiselijk, zo authentiek en vooral zo ontzettend mooi. Ik voelde me hier meteen thuis en dit plekje is een van mijn grote dromen.. Op het Twentse platteland een heel mooi en fijn plekje creëren voor gasten. Zij hebben er een prachtig koffie- en theehuisje van gemaakt, maar mijn droom is een Bed & Breakfast op de boerderij met ezels, bokjes en kippen. Ondanks dat dit geen Bed & Breakfast is, vond ik het toch écht een droomplekje! Ik kom hier heel graag nog eens terug en Fenne ongetwijfeld ook. Die wilde helemaal niet meer naar huis!

't Stekkie in Rossum / Maudgeniet.nl

Praktische informatie
Je vindt ‘t Stekkie aan de Hamsweg 1 in Rossum. Ze zijn dagelijks geopend, maar ze hebben geen vaste openingstijden. Wil je van te voren zeker weten of ze geopend zijn? Dan kun je altijd even met ze bellen!

't Stekkie in Rossum / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply