Hotspots Ierland

St. George’s Market in Belfast

 • By
 • 1 oktober 2016
 • Sticky
St. George's Market - Belfast

Ik wil niet in de herhaling vallen, maar ik hou van markten in het buitenland! Tijdens mijn research en voorpret voor Belfast kwam ik er al snel achter dat St. George’s Market een van de oudste en vooral populairste bezienswaardigheden in de stad is. En deze populariteit snap ik helemaal!

St. George's Market - Belfast

Lees ook: Borough Market in Londen

Het gebouw – gebouwd in 1890! – waar de overdekte markt zich bevindt, is alleen al prachtig om te zien. Maar wanneer je hier naar binnengaat, kom je uit in een soort van food-walhalla. In de hal hangen gekleurde vlaggetjes die uiteindelijk zorgen voor een heel gezellig sfeertje. Maar belangrijker nog: je vindt hier kraampjes met kruiden, diverse soorten thee, zoetigheden, honderden soorten olijven, steaks, hamburgers, groenten, vis en alles wat er nu verder nog in je op komt 😉 ..

St. George's Market - Belfast

St. George's Market - Belfast

Lees ook: Mercado Atarazanas in Malaga

Wij waren hier op zaterdagochtend, net na ons ontbijt. Aan de ene kant heel dom, want het zag er allemaal zo lekker uit (ik wilde echt alles proeven)! Maar aan de andere kant juist heel slim.. Ik weet zeker dat als ik hier had gelopen met honger, mijn budget voor Belfast er heel anders uit had gezien! Gelukkig wilden de verkopers ons maar al te graag iets laten proeven. Geen grote hoeveelheden én toch genieten van al het lekkers wat St. George’s Market te bieden heeft.

St. George's Market - Belfast

Niet alleen foodlovers worden hier ontzettend vrolijk.. Want behalve de vele kraampjes met eten, vind je hier ook veel kraampjes met vintage spulletjes. Terwijl wij rond liepen door St. George’s Market werd ik helemaal gek van al het lekkere eten (ooooh my god; check dit!), maar mijn vriendinnetje werd helemaal gek van alle leuke vintage kraampjes (Maaauudd, kijk hoe leuk!).. Conclusie: wij hadden hier een geweldige ochtend!

St. George's Market - Belfast

Praktische informatie
Je vindt St. George’s Market aan 12-20 East Bridge Street in Belfast. Wij waren hier in september 2016, de markt was geopend van vrijdag tot en met zondag:

 • Vrijdag: 06.00 uur – 14.00 uur
 • Zaterdag: 09.00 uur – 15.00 uur
 • Zondag: 10.00 uur – 16.00 uur

Om de actuele openingstijden te checken, raad ik je aan om de website Visitbelfast.com te bezoeken. Het zou zo jammer zijn om daar voor een dichte deur te staan!

 

Meer over Belfast

 

4 Comments
 • Jonna@Burgertrutjes

  Belfast lijkt me echt een prachtige stad.

  • Maud

   Ik kan je verzekeren dat het een prachtige stad is Jonna! Als je er ooit naar toe gaat, laat je het dan weten!? 😀

 • Marcella

  Leuk, hier wil ik ook graag naartoe! De kunst is om ons uit te hongeren dus, dan kunnen we daar helemaal los gaan 😉

  • Maud

   Ik ben benieuwd naar wat je er allemaal gaat eten 😉

Leave a Reply