Hotspots

Hotspot: genieten van lekker eten bij Moeke Enschede

  • By
  • 1 april 2018
  • Sticky
Moeke Enschede / Maudgeniet.nl

Onlangs kreeg ik een uitnodiging om, samen met andere toffe bloggers uit de regio, te komen eten bij Moeke Enschede. En het leuke was: ik mocht ook nog iemand meenemen. Samen met Stephanie van Wolferien maakten we er een toffe winactie van: win een Meet, Greet en Eat met ons! Samen met de gelukkige winnaressen, Jorien en Nathalie, maakten we er een hele gezellige avond van. Want wat is het leuk, lekker en gezellig bij Moeke Enschede!

Moeke Enschede
Moeke staat bekend om haar gezelligheid, laagdrempelige en huiselijke sfeer. In Moeke’s huiskamer is iedereen welkom voor een kop koffie, een lunch, diner of een speciaalbiertje (60 verschillende soorten!). Na Rhenen, Breda, Delft en Nijkerk is Enschede de vijfde vestiging die haar deuren opent. Wat mij betreft een leuke aanwinst voor de stad.

We werden verwelkomt met een heerlijk bubbelend glaasje en Stephanie en ik gingen meteen rondje doen om foto’s te maken. Moeke Enschede is ruim opgezet en prachtig ingericht. De eettafels hebben verschillende hoekjes, waardoor het niet alleen gezellig is, maar je ook nog een beetje privacy hebt.

Moeke Enschede / Maudgeniet.nl

Moeke Enschede / Maudgeniet.nl

Voorgerechten
Toen we klaar waren met het maken van de foto’s, kwamen eigenlijk meteen al de eerste gerechten op tafel. Ik had verwacht dat we veel lekkers zouden krijgen, maar niet dat we zóveel lekkers mochten proeven! We kregen als voorgerecht heerlijke flamkuchen, carpaccio van rode biet, kaaskroketjes, salade Moeke (met ossenhaaspuntjes en gamba’s!), tonijn rosbief en brood met tapenade en smeersels. Heerlijk! Ik ben gek op flamkuchen en kaaskroketjes, maar de carpaccio van rode biet en de salade Moeke waren wat mij betreft ook een groot succes.

Hoofdgerechten
Je zou denken dat we daarna wel genoeg hadden gegeten, maar dat waren nog maar de voorgerechten! Daarna kregen we nog heerlijke hoofdgerechten en mijn ogen waren écht veel groter dan mijn maag, hihi. Maar ik wou natuurlijk alles proeven en ging gewoon door met eten. 😉 De hoofdgerechten die wij proefden waren spareribs, twee soorten hamburgers, biefstuk met champignonsaus, dronken bavette, zeebaars en zalm.

Zelf ben ik heel allergisch voor vis en met dit soort uitjes vind ik dat altijd extra jammer. Dan kan ik het niet proeven, terwijl het er juist zo lekker uit ziet! Als ik mijn gezelschap mag geloven, waren de visgerechten ook heerlijk!

Moeke Enschede / Maudgeniet.nl

Moeke Enschede / Maudgeniet.nl

Nagerechten
En alsof dit allemaal nog niet genoeg was, kregen we ook nog toetjes. Ik ben gek op toetjes, maar probeer ze meestal te laten staan. Dit keer was dat (uiteraard) volledig mislukt; het zag er allemaal té lekker uit en ik bleef dus stug door eten. Whoop whoop! We kregen een bord ‘van alles wat’ met verschillende lekkernijen, de cheesecake was GODDELIJK! Maar we kregen ook een bosvruchtensoep met yoghurtijs, een Bossche bol met vanilleijs én een stuk appeltaart (te koop voor maar € 1,- per stuk!). Ik sloot af met een lekkere kop espresso en mijn avond kon niet meer stuk!

Het was een enorm gezellige avond met vrijwel alleen maar leuke en gezellige mensen. Het lekkere eten op tafel en het gezellige sfeertje bij Moeke Enschede maakte deze avond helemaal af. Doordat we de kaart zo uitgebreid hebben getest, kan ik zeker zeggen dat Moeke Enschede een aanrader is. Voor een lunch, een diner of gewoon om gezellig te borrelen.

Praktische informatie
Je vindt Moeke Enschede aan de Oude Markt 8 in Enschede. Zij zijn iedere dag geopend vanaf 10.00 uur.

 

No Comments
Leave a Reply