Hotspot: Maison Culinaire in Oldenzaal

Afgelopen week ging ik, met ruim 39 weken zwangerschap, nog even lekker uit eten met Jasper. Toen ik zwanger was van Fenne deden we dit ook nog in de laatste week en dat vond ik toen zo leuk! Nog even gezellig een avondje met z’n tweetjes voordat alle baby-hectiek (met veel poepluiers en slapeloze nachten) weer begint.

Dit keer gingen we via een leuke aanbieding van Social Deal naar Maison Culinaire in Oldenzaal. Dit restaurant bestaat al een jaar en ik was er nog nooit geweest, terwijl het gewoon in mijn eigen stad is. Wat een schande! 😉

Maison Culinaire in Oldenzaal

Maison Culinaire
Maison Culinaire zit gevestigd in een van de oudste panden van Oldenzaal. Helaas is het niet meer precies te achterhalen in welk jaartal het gebouwd is, maar ze vermoeden dat dat dit ongeveer in 980 was! Het gebouw is al gebruikt als rechtbank, stadhuis en gevangenis. De oude gevangenisdeuren laten een mooi stukje van de geschiedenis van dit pand zien, dat vind ik altijd leuk! Vandaag de dag is het dus een restaurant en wij hebben hier heerlijk gegeten.

Lees ook: Toerist in eigen stad – Oldenzaal

Maison Culinaire in Oldenzaal

Het arrangement
We kregen een 3-gangenmenu van de chef, dus het was een verrassing wat we kregen. We konden kiezen uit vlees, vis en vegetarisch. Ik heb het talent om het de chef extra moeilijk te maken: ik ben ontzettend allergisch voor vis en ik ben nu dus ook nog eens hartstikke zwanger. Dat zijn twee dingen om rekening mee te houden! Maar dat maakte deze chef niks uit, want hij zorgde er gewoon voor dat ik heerlijke gerechten voorgeschoteld kreeg!

Maison Culinaire in Oldenzaal

We kregen eerst stokbrood vooraf met diverse sausjes. Ik moet altijd een beetje oppassen dat ik daar niet te veel in eet, want dat vult toch altijd beter dan je van te voren denkt. Vooral als je honger hebt, hihi. 😉 Daarna kreeg Jasper een carpaccio en ik kon kiezen uit diverse soorten soep en koos voor een mosterdsoep. Vervolgens kreeg Jasper als hoofdgerecht een diamanthaas (met pepersaus) en ik varkenshaas (met champignonsaus). Daarbij kregen we broccoli, aardappelgratin en een salade van appel en mandarijn.

Maison Culinaire in Oldenzaal

Als nagerecht kregen we een grand dessert en dat was echt heerlijk! Het grand dessert bestond uit een parfait van bastogne-koekjes, een crème brûlée van baileys, een bolletje caramel-ijs en slagroom met een kletskop. Omdat de crème brûlée een klein beetje alcohol bevatte, kreeg ik een bolletje frambozen-ijs.

Maison Culinaire in Oldenzaal

Wij boekten dit 3-gangendiner bij Maison Culinaire voor maar € 14,50 per persoon bij Social Deal! Dit was alleen voor het eten en dus exclusief de drankjes.

Praktische informatie
Je vindt Maison Culinaire aan de Kerkstraat 18 in Oldenzaal. Zij zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie en de menukaart vind je op de website!

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 thoughts on “Hotspot: Maison Culinaire in Oldenzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *