Frankrijk Hotspots

Jardin du Luxembourg in Parijs

 • By
 • 12 september 2016
 • Sticky
Jardin du Luxembourg

Ik kan alleen maar met heel veel enthousiasme en liefde praten over Parijs, de stad van de liefde. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier voor het laatst was met mijn grote liefde (2011!). Maar onlangs was ik er nog met een vriendin en dat was ook enorm gezellig. Wij waren hier (helaas) maar voor één dag en we wilden van alles doen en zien. We kunnen dus eigenlijk wel tot de conclusie komen dat het een behoorlijk drukke en volle dag was. We besloten om ‘s middags even bij te komen in het mooie Jardin du Luxembourg. Onder het genot van een biertje, maakten wij hier nieuwe plannen voor de rest van de dag. Paris, j’taime! 

Jardin du Luxembourg

Lees ook: VIDEO – Parijs in 1 dag: wat te doen

Jardin du Luxembourg is een heerlijke plek om even te vluchten uit de drukte van de stad. Hier zie je overal mensen lezen, kletsen, lachen, wandelen, hardlopen, chillen en spelen. De mannen zijn aan het schaken of spelen een potje Jeu de Boules, voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig en de fanatieke sporters onder ons kunnen er een potje tennissen. Als je goed kijkt, vind je op verschillende plekken bijenkorven staan.

Jardin du Luxembourg

Opmerking: Jardin du Luxembourg is slechts één van de vele parken in het mooie Parijs. Maar het is natuurlijk niet voor niks ook een van de meest bekende parken. Het is er prachtig en het sfeertje is zo fijn!

Praktische informatie
Jardin du Luxembourg is dagelijks geopend van 08.15 uur tot zonsondergang. De toegang is gratis. Je vindt Jardin du Luxembourg in het zesde arrondissement aan de Boulevard St. Michelin Parijs.

Meer lezen over Parijs

 

8 Comments
 • Co

  Ja, dat is echt een heerlijk park om te relaxen! Ik ben dit jaar voor het eerst in Parc des Buttes-Chaumont geweest, dat is ook een aanrader. Geweldig mooie uitzichten 🙂

  • Maud

   Ah, dat park heb ik dan weer gemist. Goede tip voor een volgend tripje naar Parijs ;-)!

 • karlien

  Wat een mooi park, leuk om met de kids heen te gaan. Mijn zus woont op ruim een uur rijden van Parijs dus het moet toch een keer lukken om erheen te gaan.

  • Maud

   Oh wat heerlijk! Dan zou je haast zeggen dat het een keer moet lukken. Let me know ;-)!

 • Caro

  Dit vond ik zo’n heerlijk park in Parijs! Een ander fijn park is bij het Natuurhistorischmuseum 🙂

  • Maud

   Ik ook! Het andere park waar jij hebt over hebt, ken ik nog niet.. Maar dat is een goede reden om nóg eens terug te gaan 😉

 • Parijs bezoeken

  Die prachtige tuinen in Parijs zijn inderdaad ideaal om de drukte van de stad te ontvluchten. Gezellig wat zitten en er een picknick houden is altijd leuk!

  • Maud

   Daar ben ik het helemaal mee eens! 🙂

Leave a Reply