Hotspots Spanje

Hotspot: Theehuis Caelum in Barcelona

In Barcelona moet je natuurlijk genieten van al het lekkers wat deze stad te bieden heeft. Denk aan de heerlijke tapas, churros, cava, sangria en noem alles maar op. Maar Als je in Barcelona bent, mag je het leuke theehuisje ‘ Caelum’ eigenlijk ook niet missen.

Alleen de inrichting van het theehuisje is eigenlijk al de moeite waard. Wanneer je de deur open doet om naar binnen te gaan, kom je eerst in een leuk winkeltje. Hier kun je diverse lekkernijen kopen, denk daarbij aan chocolade, marsepein, cakejes en nog veel meer! De stenen muren komen uit de 15e eeuw en geven een leuk en rustig effect aan het pandje.

Midden in het drukke Barcelona kun je hier helemaal tot rust komen. Wanneer je door het winkeltje loopt, zie je al leuke tafeltjes staan om zelf ook een drankje (met wat lekkers!) te nemen. Voor het raam staat een grote tafel met allerlei lekkere dingen die jouw kopje thee (of koffie) hier nog lekkerder maken. Geloof mij: je kunt bijna niet kiezen!

Ik koos uiteindelijk voor de perzikthee met een heerlijk aardbeiengebakje. Jammie! De thee werd leuk geserveerd in een klein theepotje en ik kon hier ruim 4 koppen thee van drinken. De sfeer in dit theehuisje is echt hartstikke leuk. Zeker een aanrader wanneer je in Barcelona bent! En een leuke bijkomstigheid: bij Caelum vind je weinig toeristen en juist heel veel locals.

Je vindt Theehuis Caelum aan de Carrer de la Palla 8 in Barcelona. 

5 Comments
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Wat mooi en gezellig! Perzikthee klinkt ook goed!

  • maudgeniet

   Onwijs leuk plekje. En als ik dit plekje pas ‘achteraf’ had ontdekt, zou ik enorm balen. Hihi!

 • Lyanne

  Wat een leuk plekje zeg! Het ziet er fantastisch uit. Bedankt voor de tip!

  • maudgeniet

   Graag gedaan! Staat Barcelona op jouw planning voor de komende tijd? 🙂

Leave a Reply