Hotspots

Hotspot: Theehuis Sprakel in het bos

  • By
  • 16 mei 2016
  • Sticky
Sprakel in het bos

Voor mijn 25e verjaardag (die ik overigens nog niet vierde) werd ik door mijn vriendinnetje getrakteerd op een High Tea! We gingen naar Sprakel in het bos in Lonneker. Een theehuis midden in de groene natuur van Twente. Sprakel in het bos is een ideale pitstop wanneer je aan het wandelen of fietsen bent, of gewoon als je zin hebt in een heerlijke High Tea ;-).

Sprakel in het bos

De inrichting van het theehuis is prachtig! Voor het theehuis is een mooie glazen serre en overal hangen leuke accessoires. Het sfeertje is heel gemoedelijk. Ik vind met name de vele bordjes aan de muur geweldig en dat Glas-in-lood.. Zo gaaf! Er staat een grote servieskast met allemaal vintage servies en er hangen verschillende sfeermakers aan het plafond, ik hou er zo van.

Sprakel in het bos

We konden kiezen uit veel verschillende soorten thee: van vruchtenthee tot kruidenthee en van witte thee tot groene en zwarte thee. Ik ben een echte theemuts, dus ik vond het zo moeilijk kiezen! Ik koos voor de Kir Royal thee. Dit is een witte thee op basis van lemongrass, cassis en champagne. De thee werd geserveerd (ja, in dat prachtige vintage servies!) en vervolgens kwam ons koude voorgerecht eraan: koude pastasalade met kip en ananas.

Sprakel in het bos

Ondertussen kletsten we elkaar de oren van de kop af en hadden we het enorm gezellig! Niet veel later kwam de etagere vol met lekkers er aan. We genoten van een quiche met diverse groenten, een sandwich met walnotenham, een sandwich met eiersalade (mijn vriendinnetje had er een met zalm), mozzarella-tomaten-spiesjes, scones, Engelse cake en een gebakje met appel-bavarois. Genieten!

Sprakel in het bos

Praktische informatie
Je vindt Theehuis Sprakel in het Bos aan de Overmaatweg 45 in Lonneker.

Zij zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Om zeker te zijn van een plekje is reserveren een goed idee.

No Comments
Leave a Reply