Hotspots Nederland

Hotspot: Sonsbeekmarkt in Arnhem

 • By
 • 14 december 2015
 • Sticky
Sonsbeekmarkt

Vorige week zondag was ik met mijn moeder en tante bij mijn nichtje in Arnhem. Zij kon niet wachten tot ze eindelijk met ons naar de Sonsbeekmarkt mocht. En ik ben zó blij dat ze ons heeft meegenomen.. Want halleluja, wat is het heerlijk om hier te zijn!

Sonsbeekmarkt

Iedere eerste zondag van de maand kun je genieten van de vele kraampjes op de Sonsbeekmarkt. De kraampjes zijn variërend van eten (heel veel lekker eten) en drinken tot leuke woonaccessoires en van kleding tot boeken. Het leuke aan de Sonsbeekmarkt is dat je hier veel streekproducten vindt en het eten bijna allemaal biologisch is. Én.. Je mag bijna overal proeven!

Sonsbeekmarkt

Wij besloten slim te zijn en eerst langs de non-food kraampjes te lopen. Ze hebben er zo veel leuke dingen, ik keek m’n ogen uit. Maar stiekem waren mijn zintuigen al veel verder. Ik rook lekker eten, hoorde mensen zeggen ‘dat het zo lekker was’ en ik zag van een afstandje een aantal mensen eten. Ik wilde zo snel mogelijk naar de food kraampjes!

Sonsbeekmarkt

Aangekomen bij de vele kraampjes met eten kon het feest pas écht beginnen. Verschillende ondernemers bieden allerlei heerlijke (streek)producten aan. Hartstikke leuk, maar dit maakt het ook heel moeilijk. Je moet keuzes maken en vooral prioriteiten stellen, want wát wil je nou echt graag eten? Mijn tante en mijn nichtje namen een van de vele gebakjes van Josephine Coffee: Sinaasappel-dadel taart en Tsjechische notentaart met honing. Jammmm!

Sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt  Sonsbeekmarkt

Uiteraard moesten wij de biologische frieten van de Frietfiets proberen en namen we een heerlijke loempia. Als ‘toetje’ kozen we voor een kopje koffie. De bonen van deze koffie komen uit Guatemala en zijn op 1 december gebrand: extra verse koffie dus. En dat proef je: Wát een verschil met andere koppen koffie (Senseo noem ik géén koffie.)!

Sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt

De Sonsbeekmarkt is een geweldige plek voor een (lekker) dagje uit. Ik kan me hier prima een hele (mid)dag vermaken. En dat eigenlijk iedere zondag weer. Er is van alles te zien, te horen, te proeven en te beleven. Wij hebben het in ieder geval ontzettend gezellig gehad!

Sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt

Praktische informatie
Je vindt de Sonsbeekmarkt iedere eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark. Het Sonsbeekpark vind je aan de Tellegenlaan 3 in Arnhem. Je kunt hier van 11.00 uur tot 18.00 uur genieten van al het moois en lekkers! Meer informatie over deze leuke markt kun je natuurlijk vinden op de website van de Sonsbeekmarkt.

8 Comments
 • Vandaagismooi.nl

  Wat een geweldig leuk stukje heb je geschreven! Ik ben ook echt dol op de sonsbeekmarkt en ondanks dat het bij mij in de ‘achtertuin’ is kom ik er niet vaak genoeg. Ik zie aan jouw foto’s dat ik snel weer eens moet gaan haha 😀

  • Maud

   Haha, wat een lieve reactie. Ik vond de Sonsbeekmarkt zó leuk, jammer dat ik niet in Arnhem woon!

 • Frietfiets

  Dank voor je leuke bericht. Leuk ook om te lezen dat jullie van alles hebben geproefd. Ook aankomende zondag zijn we aanwezig met verse biologische frieten tijdens de kerst editie. Groet namens de frietfiets http://www.frietfiets.nl

  • Maud

   Veel plezier met de kersteditie!

 • Liess

  Wat ziet dat er allemaal lekker uit, ik word er spontaan hongerig van!

 • Sonsbeekmarkt

  Leuk stukje Maud! Veel dank voor je enthousiasme 🙂

  • Maud

   Graag gedaan! 🙂

Leave a Reply