Hotspots

Hotspot: NOVI in Enschede

 • By
 • 28 november 2015
 • Sticky
Novi in Enschede

Eens in de zoveel tijd vinden mijn zusje en ik het leuk om qualitytime te hebben. Zo gingen wij in oktober nog een dagje naar Londen. Afgelopen week gingen we gezellig met z’n tweetjes uit eten. We wilden een keer niet in Oldenzaal eten en keken eens rond. Al snel kwamen we uit bij NOVI in Enschede. En wat een goed idee van ons!

NOVI is een Italiaans Gran Caffé aan de Markt in Enschede. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en een borrel. Wij gingen naar NOVI voor diner en eindigden met een borrel ;-).

Het eten
Om 18.30 zaten we met de menukaart voor ons aan tafel. Het gebeurt met niet vaak: maar echt álles op de kaart leek mij lekker. En dan moet je (helaas) toch een keuze gaan maken. Gelukkig is NOVI goed voorbereid op gasten als ons.. Zij hebben namelijk diverse proeverijen op de kaart staan. Zowel voor het voorgerecht als voor het hoofdgerecht. Daardoor was ons niet-kunnen-kiezen-probleem snel opgelost en werd de keuze snel gemaakt.

Als voorgerecht kozen wij voor ‘Antipasti-misti’. Dit was een leuke mix van diverse voorgerechtjes: caprese-salade, bruschetta, gamba’s, pompoen met spek, olijven en diverse Italiaanse vleeswaren. Dit allemaal geserveerd met Toscaans vloerbrood, gekruid met rozemarijn en parmezaanse kaas.

Novi in Enschede

Als hoofdgerecht kozen wij wederom voor een proeverij, namelijk de Pastaproeverij. Tijdens deze proeverij werden maar liefst vier verschillende soorten pasta’s geserveerd. Wij hadden een pasta carbonara – alom bekend, pasta prosciutto – met pesto, pijnboompitten en prosciutto, pasta bistecca – met ossenhaas, champignons, tomatensaus en ei en Ravioli – gevuld met spinazie en ricotta in een tomatensausje. Bij deze verschillende pasta’s werd ook weer het Toscaanse vloerbrood geserveerd en een heerlijke salade van wilde spinazie.

NOVI in Enschede

Bij NOVI in Enschede kun je aan álles zien, maar vooral proeven, dat er alleen maar wordt gewerkt met verse ingrediënten. Ik vind het altijd jammer als ik ergens uit eten ga en iets eet waarvan ik weet dat ik het zelf ook kan maken. Eigenlijk vind ik het dus een vereiste is als iemand een restaurant begint: alleen maar werken met verse ingrediënten. Bij NOVI weten ze wel hoe dit moet!

NOVI in Enschede
Leuk feitje: het woord NOVI wordt afgeleid van Novita. Novita staat voor ‘nieuwigheid’. Ik vind deze naam enorm toepasselijk. De inrichting van Novi is gezellig, fris en vooral heel rustig. Bij NOVI maken ze veel gebruik van natuurlijke materialen. Onder andere de bar en de enorme kast bij NOVI zijn gemaakt van hout. Eigenlijk redelijk simpel, maar juist daarom heel mooi.

NOVI in Enschede

Wanneer je bij NOVI in Enschede gaat eten, is het helemaal een feestje. Het eten is daar echt goddelijk (de wijn overigens ook) en de inrichting is lekker rustig. Het uiterst vriendelijke personeel ziet ons snel weer terug bij NOVI! Dan gaan we andere gerechten proeven, jammie!

Praktische informatie
Je vindt NOVI aan de Oude Markt 2 in Enschede. Het goede nieuws: ze zijn elke dag van de week open! Meer informatie vind je op www.novi-enschede.nl. Benieuwd geworden naar de verschillende gerechten? Bekijk dan de menukaart.

Als jij bij NOVI in Enschede zou gaan eten, voor welk gerecht zou jij dan kiezen?

2 Comments
 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Hm het ziet er heerlijk uit. En ik hou ook erg van proeverijen, lekker van alles wat.

  • Maud

   Hihi, precies. Ik ben er gek op!

Leave a Reply