Hotspots Spanje

Hotspot: Mercado Atarazanas in Malaga

 • By
 • 25 juli 2016
 • Sticky
Mercado Atarazanas

Malaga is een van de mooiste steden waar ik tot nu toe ben geweest. Je vindt hier ontzettend veel mooie plekjes en het sfeertje is er geweldig! Eén van die mooie plekjes is Mercado Atarazanas, een overdekte markt met allemaal verse producten. Het is dus een heerlijke plek om de dagelijkse (vakantie)boodschappen te halen, maar er alleen maar rondlopen is ook al geweldig! De geuren en kleuren komen op je af en de verkopers laten je graag even proeven. Heel vervelend ;-).

Mercado Atarazanas

Iedere dag liepen wij vanuit ons hotel richting het centrum langs Mercado Atarazanas. Iedere ochtend was het hier een drukte van jewelste De overdekte markt kenmerkt zich door een grote wand van gekleurd glas, dit maakt de overdekte markt extra mooi! Mercado Atarazanas is verdeeld over drie hallen: 1 voor vis, 1 voor vlees en 1 voor groente, fruit, olijven, kruiden, kaas, noten en veel meer!

Mercado Atarazanas

Mercado Atarazanas

Terwijl wij hier rondlopen kan ik alleen maar genieten. De producten zien er allemaal zo verleidelijk uit en ze ruiken (en smaken) ook nog eens heerlijk.. De plaatselijke bevolking (inclusief verschillende koks) lopen hier graag rond om te onderhandelen over de prijzen. De Spaanse discussies zijn een feestje om naar te kijken en te luisteren.

Ik vind het altijd heerlijk om in het buitenland naar de markt te gaan. Vaak kom ik er producten tegen die je thuis niet zo snel ziet en het sfeertje zorgt ervoor dat ik me een ontzettend gelukkig mens voel ;-). Een tijdje geleden was ik in Londen en bezocht ik Borough Market. Ook zo’n fijne markt, maar absoluut niet te vergelijken met Mercado Atarazanas!

Praktische informatie
Je vindt Mercado Atarazanas aan de calle Atarazanas in Malaga. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Mercado Atarazanas

Meer over Malaga:

14 Comments
 • Yvonne

  Wat leuk zeg, deze markt. Gek genoeg had ik altijd het idee dat Malaga niet zo interessant was, dat het alleen een makkelijke manier was om in Andaludië te komen. De laatste tijd zie ik steeds meer voorbij komen over hoe leuk die stad eigenlijk is. Jammer dat ik me door dit imago heb laten weerhouden, want een paar jaar terug landden we hier en we hadden best tijd gehad de stad te gaan verkennen. Volgende keer toch doen dus! Leuke tip!!

  • Maud

   Oh Yvonne, wat erg! Haha, Malaga is echt een prachtige stad. Ik ben enorm verliefd op de charmes van Malaga.. Voor mij voelt het een beetje als Barcelona, maar dan kleiner en met veel meer sfeer (minder toeristisch). Oh, ik hou er zo van! Ga er maar snel naar toe, hihi. X

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Malaga lijkt me zeker de moeite waard. Ik heb er een aantal jaar geleden naar gekeken maar toen werd het uiteindelijk toch Wenen (wat ik overigens vond tegenvallen). Misschien toch maar weer eens naar Malaga kijken 😉 .

  • Maud

   Viel Wenen jou tegen ja? Ik hoor/lees er juist heel veel leuke verhalen over, haha. Toch grappig dat iedereen z’n eigen mening heeft over bepaalde plekken.. Malaga vond ik echt ontzettend mooi, ik zou er zo willen wonen!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Al meerdere keren in Madrid, Valencia en Madrid geweest, en ik merk dat ik een beetje in dat cirkeltje blijf hangen. Zou graag eens naar Anadalusie willen, en dan ook zeker Malaga en deze mooie markt meepakken!

  • Maud

   Aaah wauw, ik zou zo graag eens naar Valencia gaan! Malaga vond ik echt prachtig, ik zou graag ook eens meer willen zien van Andalusië. Met Kerst zijn we nog op zoek naar een warme locatie, wellicht gaan we dan wel naar Andalusië :-)..

 • ivonne

  Ik ben gek op dit soort markten maar wist niet dat er één in Malaga was. Wij maakten een aantal jaar geleden een roadtrip door Andalusië en toen had ik dit graag geweten . Heb ik nog wat leuks voor een volgende keer!

  • Maud

   Aaah, dat is jammer Ivonne! Net te laat.. Of juist niet; misschien is het juist wel een hele goede reden om eens terug te gaan naar Malaga!

 • Gabriëlle

  Die markt doet me eigenlijk denken aan de markt in Kumasi, Ghana. Ik zit achter mijn computer maar die geur ruik ik gelijk weer. Het is zo mooi om rond te lopen een markt in het buitenland, zo anders vergeleken met de markten in Nederland.

  • Maud

   Aaah, leuk om te horen! Ik zou graag eens naar Ghana gaan, hoe is het daar? De markten zijn dus sowieso fijn ;-)..

 • Jenny - ikreis.net

  Ik vond deze markt ook heerlijk om doorheen te slenteren. Dat vind ik van bijna elke Spaanse markt, de sfeer is goed en er zijn zo veel lekkere dingetjes.

  • Maud

   Vind ik ook, sowieso de markten in het buitenland.. Borough Market in Londen vond ik ook een hele fijne markt!

 • Marcella

  Malaga lijkt me gaaf, de stad staat hoog op mijn wishlist! In Valencia hebben we ook een aantal Mercado’s bezocht. Ik hou ervan!!

  • Maud

   Malaga is geweldig! Meer heb ik er niet over te zeggen 😉

Leave a Reply