België Hotspots

Hotspot: Hamburgerbar Il Cardinale in Mechelen

  • By
  • 16 april 2017
  • Sticky
Il Cardinale in Mechelen

Tijdens ons weekendje in Mechelen kwam ik er achter dat het een enorm leuke stad is met veel leuke en hippe plekken. Een van deze plekken is Il Cardinale, een ‘hemelse’ burgerbar in het centrum van Mechelen.

Il Cardinale in Mechelen

De inrichting
De inrichting van Il Cardinale is helemaal leuk! In het midden van de ruimte staat een bar met leuke tegeltjes, overal staan gezellige tafeltjes met mooie lampen er boven en er hangen veel leuke quotes aan de murenEr is ook een muur die functioneert als echte eyecatcher, want deze staat vol met prachtige mariabeeldjes. Absoluut een fotomomentje waard!

Het lijkt wel alsof het thema van Il Cardinale ‘het geloof’ is. Op zich hartstikke logisch natuurlijk, aangezien deze plek onder de Sint-Romboutstoren ligt. 😉 Het thema zie je onder andere terug in het logo van Il Cardinale, de quotes (Thank God for Burgers en Hallelujah!), de mariabeeldjes en de gerechten op de kaart (Godfather bijvoorbeeld). Ontzettend leuk!

Il Cardinale in Mechelen

Il Cardinale in Mechelen

Heerlijk gegeten!
Behalve de inrichting is natuurlijk ook de menukaart zeer belangrijk. 😉 Er staan verschillende hamburgers op de kaart, van classic tot een kipburger met guacamole. Ik dronk een homemade ice tea en dat is zeker een aanrader! Zelf weet ik ondertussen dat het behoorlijk lastig kan zijn om te eten en te reizen met een voedselallergie, maar hier houden ze goed rekening met allergieën. Zo kun je onder andere hamburgers bestellen die glutenvrij zijn, fijn!

Lees ook: Op vakantie met een (heftige) voedselallergie.

Il Cardinale in Mechelen

Ook leuk met kinderen!
Il Cardinale is zeker ook een leuke plek om met kinderen naar toe te gaan. Want ook aan de kleintjes is gedacht! Speciaal voor hen zijn er speciale kinderburgers. Er is ook speciaal voor hen een (klein) kinderhoekje waar ze kunnen spelen. Voor de deur vind je de grote gele Opsinjoorke, dus je kunt ze ook lekker naar buiten sturen! 😉

Kortom: wij hebben hier alle drie heerlijk genoten van een fijne sfeer en een goede hamburger!

Praktische informatie
Je vindt Il Cardinale aan het Sint-Romboutskerkhof 1 in Mechelen, vlak onder de Sint-Romboutstoren en vrijwel naast de grote gele Opsinjoorke. Meer informatie over deze toffe hamburgerbar en de heerlijke menukaart vind je op de website van Il Cardinale.

 

Meer lezen over Mechelen

 

2 Comments
  • Marcella

    Yum, hier wil ik in juli wel een vega burger eten! Ze hebben een hazelnoten burger lees ik. Klinkt lekker!

  • Anja

    Wij hebben hier helaas niet zo een goede ervaring. Dochter had gv gamburger en gv broodje gekregen dat gesneden en bereid was op niet gv omgeving. Dochter is heel de rest van ons weekend ziek geweest. Aan telefoon kregen we reactie aan ja maar wij kunnen geen gv garanderen hoor. Geen excuses, geen sorry, dus voor ons is dit helaas een no-go restaurant als je coeliaki hebt.

Leave a Reply