Hotspots Spanje

Hotspot: Hammam El Andalus in Malaga

  • By
  • 14 juni 2015
  • Sticky

Malaga kent veel Arabische invloeden. Tijdens onze vakantie (overigens één van onze mooiste vakanties) besloten wij dan ook om  eens te genieten van een heerlijke Hammam. Dit was op de een of andere manier niet meer dan ‘logisch’.. En zo boekten wij een arrangement bij Hammam El Andalus in Malaga, wat een aanrader!

Hammam El Andalus in Malaga
De tweede dag van onze vakantie mochten wij maar liefst 1,5 uur genieten van een heerlijke arrangement en zo kwamen wij helemaal tot rust en konden we de vakantie goed beginnen! Het leuke van dit arrangement is dat ze dit met een klein groepje doen, maximaal 9 mensen mogen tegelijk naar binnen. Wij hadden het geluk dat we maar met 7 personen waren en zo hadden wij het gevoel dat we dit luxe badhuis helemaal voor onszelf hadden.

Nadat wij hadden gedoucht en ondertussen onze ogen uitkeken (want wauw.. Wat is het hier moooii!), stapten we in het eerste warme bad.. Vrijwel direct waren wij helemaal zen en we waren er nog maar net! Vervolgens gingen we in het koude dompelbad en toen was het wel tijd voor een kopje (munt)thee. Niet veel later werden we geroepen door één van de masseurs en kon onze massage beginnen.. We mochten kiezen uit diverse oliën, maar ze roken allemaal even lekker! Jasmijn, rozenblaadjes, amber of lavendel .. Wat een dilemma 😉

Hammam El Andalus in MalagaKlik op de afbeelding voor de bron

Na de massage genoten we nog van het Turkse stoombad, de warme baden, de volledige rust en het geweldig mooie badhuis. De vrolijke tegeltjes aan de muur en de kaarsen die overal stonden, maakten het droombeeld helemaal af. Na ruim anderhalf uur, was alle stress van de afgelopen weken direct weg en waren we klaar voor ons weekje Malaga. Wat hebben wij hier genoten!

Praktische informatie
Je kunt Hammam Al Andalus hier vinden:
Plaza de los Mártires,5
29008 Málaga

Er zijn diverse acties en arrangementen. Zo krijgen studenten hier standaard korting en tijdens de ‘daluren’ is er ook een aantrekkelijk aanbod voor duo’s. Het dragen van badkleding is verplicht.

No Comments
Leave a Reply