Hotspots

Hotspot: De Gouden Kruimel in Ootmarsum

  • By
  • 27 augustus 2017
  • Sticky
De gouden kruimel, Ootmarsum - Maudgeniet.nl

Deze hotspot stond al een hele tijd op mijn lijstje om te bezoeken. Ik had er zoveel over gelezen en gehoord, dat het nu echt werd om een bezoekje te brengen aan deze fijne plek. Onlangs gingen we naar Het Springendal en op de terugweg besloten we spontaan een lekker taartje te eten bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum.

De gouden kruimel, Ootmarsum - Maudgeniet.nl

De Gouden Kruimel
De Gouden Kruimel is een klein winkeltje in Ootmarsum waar je ongetwijfeld de lekkerste taartjes van Twente kunt eten. Het kleine pandje aan het Kerkplein is gezellig ingericht en geeft je een nostalgisch gevoel. Eigenlijk is het veel meer dan een winkeltje. Want je kunt hier niet alleen lekkere dingen (bijvoorbeeld bonbons en koekjes) kopen om mee te nemen naar huis, maar je kunt hier ook aan een van de tafeltjes gaan zitten om gezellig wat te drinken en de taartjes te proeven.

De gouden kruimel, Ootmarsum - Maudgeniet.nl

Genieten op het terras
Toen wij er waren was het heerlijk weer.. Wij ploften op het terras en bestelden wat te drinken. Samen met Fenne liep ik naar binnen, waar we allebei een taartje uitzochten. Fenne mag misschien dan nog maar twee jaar zijn; ze weet donders goed wat lekker is. Zij koos voor het grootste stuk taart: chocoladetaart met rood fruit. En vervolgens koos ze voor mij een wat kleiner taartje: een heerlijk zandgebakje met citroen. Heerlijk!

De chocoladetaart van Madame #1 was erg snel op en ze was zo aan het genieten. Wat dat betreft lijkt ze precies op haar moeder. 😉 Vervolgens pakte ze de menukaart en ging voor het atelier zitten wat naast de Gouden Kruimel ligt. Ze keek in de menukaart en was er zo leuk mee aan het spelen! “Menne wil appelsap en taartje.” (Jup, ze noemt zichzelf Menne in plaats van Fenne, hihi).

De gouden kruimel, Ootmarsum - Maudgeniet.nl

Alles is vers!
Bij De Gouden Kruimel vinden ze het belangrijk dat alles vers is gemaakt, met de mooiste producten en uiteindelijk dus alleen met een hoge kwaliteit. En dit zie je heel goed terug in de taarten. ‘s Morgens voordat ze om 10.30 uur open gaan, wordt alles vers gemaakt. Jammie!

Maar ook de aankleding is wat mij betreft van hoge kwaliteit. De taartjes worden geserveerd op de mooiste bordjes, die wederom zorgen voor een nostalgisch gevoel.

De gouden kruimel, Ootmarsum - Maudgeniet.nl

Workshops
Bij De Gouden Kruimel kun je niet alleen genieten van verschillende lekkernijen. Je kunt hier ook leren hoe je ze zelf kunt maken. Regelmatig worden hier workshops georganiseerd. Het lijkt mij ontzettend leuk om hier te leren hoe je zelf de lekkerste bonbons en/of taartjes kunt maken! Ik ben nu ein-de-lijk bij De Gouden Kruimel langs geweest, maar om hier een workshop te volgen zet ik weer op mijn to-do-list! 😉

Praktische informatie
Je vindt De Gouden Kruimel aan het Kerkplein 23 in Ootmarsum. Zij zijn geopend van donderdag t/m zondag, vanaf 10.30 uur. Check voor actuele openingstijden en data voor workshops even de website!

 

No Comments
Leave a Reply