Hotspots Verenigd Koninkrijk

Hotspot: De Hems in Londen

  • By
  • 7 november 2015
  • Sticky
De Hems - Londen

Toen mijn zusje nog in Londen woonde, nam ze ons al mee naar deze kroeg. En tijdens ons laatste tripje naar Londen bezochten we de kroeg weer. Ik heb het over Dutch Café Bar ‘De Hems’. De Hems ligt midden in Chinatown en is een heerlijke plek om even rustig bij te komen. Voor de Tweede Wereldoorlog was het ‘gewoon’ een van de vele pubs in Londen…

De Hems - Londen

Maar tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen hier regelmatig gevluchte Nederlandse verzetsstrijders die heimwee hadden, maar nog niet terug konden naar huis. De Hems werd vervolgens hun onofficiële hoofdkwartier en niet lang daarna werd het een Dutch Café. Sterker nog: het enige Nederlandse café in Londen!

De Hems Londen

Terwijl je in Londen bent, waan je je hier toch een klein beetje in Nederland. Het barpersoneel praat Nederlands, op de tap zitten diverse soorten Nederlands bier en ook de snacks (o.a. bitterballen) hier zijn hartstikke Nederlands! Ook met de inrichting hebben ze een beetje rekening gehouden met hun Dutch imago.. Overal vind je Hollandse details. Van een grote foto van Amsterdam op de muur tot klompen die her en der verspreid staan.

De Hems Londen

De Hems Londen

In deze kroeg is eigenlijk altijd wel wat te doen. Wij kwamen er op zaterdag aan het einde van de middag en moesten bijna rennen voor een plekje. Het was bomvol, maar echt ontzettend gezellig. En het leuke is.. Naast de verschillende Nederlandse bieren, hebben ze hier ook aardbeienbier. Ja, het klinkt niet echt lekker en het is een typisch vrouwendrankje. Maar oh wat lekker!

De Hems Londen

De Hems - Londen

Je vindt De Hems aan de 11 Macclesfield Street in London.

No Comments
Leave a Reply