België Eten & drinken Hotspots

Hotspot: Brouwerij De Halve Maan in Brugge

Brouwerij De Halve Maan is een echte hotspot in Brugge. Maar liefst 6 generaties van de familie Maes volgen elkaar op in deze brouwerij en dat al sinds 1856! Hier worden de heerlijke biertjes Brugse Zot en Straffe Hendrik gemaakt. Beide bieren hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen gewonnen.

Brouwerij de Halve Maan

Bij De Halve Maan worden ook rondleidingen gegeven. In een klein uurtje laten ze het gehele brouwproces van de heerlijke Brugse biertjes zien. Zoals het nu gaat, maar ook zoals het vroeger ging. Er wordt van alles verteld over de familie Maes en de geschiedenis van de bieren.

De brouwerij ziet er fantastisch uit. Niet alleen omdat de grote ‘bierbrouw-machines’ er zo indrukwekkend uit zien, maar ook omdat er overal leuke dingen van vroeger staan. Veel van deze accessoires zijn vroeger in de brouwerij De Halve Maan gebruikt, maar ook in andere brouwerijen. Veel van deze andere brouwerijen bestaan nou niet meer.

 

Tijdens de rondleiding kom je ook op het dak van de brouwerij. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over Brugge, waaauuww!

De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en ze worden ieder uur gegeven. De kosten voor deze leuke ervaring zijn € 7,50 per persoon, inclusief een Brugse Zot! Neem een kijkje op de website van De Halve Maan voor de precieze tijden.

Heb je geen zin in een rondleiding van een uur, maar wil je wel de sfeer van de brouwerij meemaken? Dat kan! De Halve Maan heeft buiten een erg leuk terras en binnen een geweldige taverne. Hier kun je gezellig zitten voor een hapje en een drankje. Leuk feitje! Een Brugse Zot is bij de brouwerij een stuk goedkoper dan in de rest van Brugge. Bijkomend voordeel is dat het bier hier ongefilterd uit de tank wordt getapt, heerlijk!

Wij zaten er zo gezellig, dat we toch maar besloten om er ook een hapje te eten. Ik at hier heerlijke garnalenkroketten en vriendjelief mocht genieten van Vlaamse stoverij.

Je vindt Brouwerij De Halve Maan aan het Walplein 26 in Brugge.

5 Comments
Leave a Reply