Hotspots Verenigd Koninkrijk

Hotspot: Borough Market in Londen

 • By
 • 20 november 2015
 • Sticky
Borough Market

Zoals ik eerder al zei.. Ik heb een haat-liefde-verhouding met Londen. Het stukje liefde komt onder andere door deze geweldige hotspot. Borough Market is de oudste en bekendste foodmarket van Londen. Het is hier absoluut een walhalla voor foodies en chefkoks (maar ook voor ons); je vindt hier alleen maar lekker én vers eten!

Borough Market

Ik vind het sowieso leuk om in het buitenland naar markten te gaan. Zo zag je mij o.a. op de overdekte markt (mercado) in Malaga en uiteraard op de Boqueria markt in Barcelona. Dus tijdens mijn tweede tripje naar Londen, mocht ook daar een markt vol met voedsel niet ontbreken.

Borough Market

In plaats van een leuke lunchplek uit te zoeken, gingen we naar de Borough Market in Londen. We keken hier onze ogen uit en wisten niet waar we moesten beginnen met proeven. Er is hier werkelijk waar van alles te vinden: broden, kazen, vleeswaren, olijven, wijnen, sapjes en zoetigheden (van koekjes tot cakes en van taartjes tot chocolade). Maar ook veel (warme) maaltijden: pasta’s, pizza’s, salades, curry’s en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken. Waar je ook naar op zoek bent, ik weet zeker dat je het vindt op Borough Market!

Borough Market

Borough Market

Er staan hier namelijk meer dan honderd stalletjes en het is hier één groot feest. Er lopen allerlei mensen rond op deze markt; toeristen, inwoners, verkopers en inkopers. Je kunt hier aan alles zien (en proeven!) dat een goede kwaliteit hier erg belangrijk is.

Ook een leuk detail: Borough Market staat deels onder een treinspoor. Terwijl wij genoten van een overheerlijke pasta (met spinazie en ricotta), raasde er een trein over de markt heen. Grappig!

Borough Market

Bezoek de website van Borough Market voor meer informatie en de actuele openingstijden.

Je vindt Borough Market aan 8 Southwark Street in Londen. 

3 Comments
 • Anne - Ditisanne.nl

  Wat leuk, dank voor de tip! Wij stappen morgen in het vliegtuig naar Londen dus gaan ook zeker even deze markt bezoeken!

  • Maud

   Heb jij even geluk, lekker naar Londen! Heel veel plezier. En vergeet ook niet naar cafe De Hems te gaan 😉 Zó leuk!

 • Marcella

  Yum, hier krijg ik honger van. Ziet er ontzettend lekker uit allemaal!

Leave a Reply