Hotspots

Hotspot: Blond in Oldenzaal

 • By
 • 7 maart 2017
 • Sticky
Blond in Oldenzaal

Afgelopen vrijdag was ik samen met mijn zusje in de stad. Ik moest een cadeautje hebben voor een vriendinnetje en wou even met kleine Madame naar de bieb. We besloten om naar een (redelijk) nieuwe lunchroom te gaan: Blond in Oldenzaal! Wat begon met ‘even een kopje thee drinken’ (met héééél misschien een klein taartje) liep uit op een complete lunch.

De lunchroom Blond in Oldenzaal is geopend op 16 augustus 2016. Aangezien Oldenzaal niet de grootste stad is, schaamde ik me dat ik hier nog niet was geweest! Het wordt voor mij de hoogste tijd om eens de toerist uit te hangen in mijn eigen mooie stad (wordt vervolgd). Maar ik vond dat ik niet langer kon wachten met een bezoekje aan Blond en dus kwamen we hier (per toeval) terecht voor een lunch.

Blond in Oldenzaal

Gezellige sfeer!
Blond is ontzettend leuk ingericht. De bedoeling van de eigenaren Maaike en Koen is dat Blond echt voelt als een huiskamer: met een hippe, knusse en vooral gezellige sfeer. En daarnaast is Blond toegankelijk voor iedereen. Terwijl wij hier zaten, zat er nog een bejaard echtpaar te genieten van een kopje koffie. Maar ook twee vriendinnen die volop aan het kletsen waren.. En wij zaten er met onze kleine Madame (die overigens heel hongerig en ongduldig was, haha!). Kortom: het is ook echt voor iedereen!

Blond in Oldenzaal

Een van de leuke quotes bij Blond: “We speak fluent Winese”

Heerlijk eten!
Bij Blond in Oldenzaal is het niet alleen erg leuk om te zitten, de menukaart is ook de moeite waard! De menukaart, waar voornamelijk lunchgerechten op staan, is simpel opgezet. Je vindt hier een aantal broodjes, een paar salades, een soep van de dag en een quiche van de dag. Vrijwel alle gerechten zijn gemaakt van biologische producten en de meeste producten zijn ook nog streekproducten!

De bedoeling was dus om ‘even een kopje thee te drinken’ met misschien een van de vele lekkere taartjes. Maar dit idee liep compleet uit de hand en ik koos voor heel wat anders. Degene die mij volgen op Instagram hebben het misschien al gezien, maar ik koos voor een heerlijk broodje brie. Mijn zusje kon toen niet achterblijven en genoot van een heerlijk broodje mozzarella.

Blond in Oldenzaal

Praktische informatie
Je vindt Blond aan de Grootestraat 27 in Oldenzaal. Blond is dagelijks geopend voor een kopje koffie, een taartje, een lunch of zelfs voor een High-Tea! Iedere vrijdag hebben ze voor diner een heerlijke daghap. De openingstijden zijn als volgt:

 • Maandag tot en met donderdag: 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Vrijdag: 10.00 uur tot 22.00 uur.
 • Zaterdag: 10.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie over Blond kun je vinden op hun Facebook-pagina.

 

6 Comments
 • Aafke

  Beide broodjes al gehad bij Blond.. echt super toffe tent.

  • Maud

   Leuk om te horen dat je het met me eens ben, Aafke! 😉

 • Marcella

  Yum, ziet er onwijs lekker uit. Goeie tip Maud!

  • Maud

   Ik kom er niet voor niks veel te vaak de laatste tijd 😉

 • Elise Strijkveen

  Super gezellig teamuitje gehad waarbij we heerlijk hebben gegeten en een leuk optreden voorgeschoteld kregen! Erg goed allemaal

  • Maud

   Geloof ik meteen Elise! Blond is een van mijn favoriete plekjes in Oldenzaal!

Leave a Reply