Hotspots

Hotspot: Foodbar Bluff in Enschede

  • By
  • 4 december 2017
  • Sticky
Foodbar Bluff in Enschede - Maudgeniet.nl

Onlangs werd ik uitgenodigd om te komen eten bij Foodbar Bluff in Enschede. Deze toffe plek zit nu ruim een half jaar aan de markt in Enschede en ik had er al veel goede verhalen over gehoord. Ook had ik er al eens geluncht en dat was genieten! Ondanks dat ik bezig ben met mijn sportavontuur (en mijn doel echt wil halen!), kon ik deze uitnodiging niet afslaan.. Nogmaals: ik moet mijn ruggengraat trainen. 😉 Maar stiekem ben ik toch wel heel blij dat ik gegaan ben, hihi.

Van te voren had ik wel netjes de menukaart naar mijn Personal Trainer gestuurd en gevraagd wat de ‘meest verstandige keuze’ is voor mij.. Zij gaf aan dat ik het beste kon kiezen voor een van de gerechten uit de mibrasa. Dit zijn bijna allemaal rundvlees-gerechten en ik gok dat dit de meest verstandige keuze was, omdat ik veel eiwitten moet eten. Dus na lang twijfelen (want echt alles leek me lekker!), besloot ik om haar advies op te volgen..

Vlees uit een mibrasa?
Een mibrasa is een houtskoolgrill en uniek voor restaurants in Enschede (en omstreken). Doordat het vlees hier op bereid wordt, komt er een overheerlijke rooksmaak aan het vlees.. En lijkt het net alsof het vlees van de barbecue komt. Ik koos voor de ribeye; ongetwijfeld de minst verstandige keuze van de verstandige keuzes, haha! Maar deze was ZO LEKKER! Het vlees was goed gekruid en echt lekker mals en dan die heerlijke rooksmaak er aan.. Jammie! Mijn ribeye werd geserveerd met een gepofte aardappel (wederom op aanraden van mijn personal trainer) en warme groenten.

Foodbar Bluff in Enschede - Maudgeniet.nl

Toen ik werd uitgenodigd om bij Bluff te komen eten, moest ik vrijwel meteen denken aan Stephanie van Wolferien.com. Toen ik zwanger was vond ik dat ik Eten voor twee heel serieus moest nemen. Hoe serieus moet je het dan nemen als je zwanger bent van een tweeling!? Hihi. En dus hadden we weer een gezellige avond met z’n tweetjes en konden we weer lekker bijkletsen. Stephanie koos voor de hamburger Crunchy Chicken Bacon & Cheese. Zij koos er voor om er frietjes met limoenmayonaise bij te nemen, maar de burger vulde eigenlijk genoeg! Zonde.. Want de frietjes waren heerlijk, vooral in combinatie met de mayonaise.

Oeps..
Mijn Personal Trainer gaf ook aan dat ik gewoon niet moest kijken naar de toetjes. OEPS! Stephanie en ik besloten om stiekem toch een toetje te nemen en deelden uiteindelijk voor de Bluff Duo; een brownie met salted caramel ijs.. Wat lekker!

Foodbar Bluff in Enschede - Maudgeniet.nl

Aanrader!
Foodbar Bluff in Enschede vind ik een enorme aanrader. De sfeer is er gezellig, de bediening uiterst vriendelijk en het eten is er heerlijk. Ik vind het zeker een restaurant voor mannen; hamburgers en heel veel vlees (uit de Mibrasa!).. Daar maak je toch elke man blij mee? 😉 Maar uiteraard is het ook een leuke plek om te genieten met vriendinnen van een High Gin; die maakt mij in ieder geval heel nieuwsgierig! Op de Facebook-pagina van Bluff zie ik iedere keer weer een Gin Tonic van de week voorbij komen.

Extra leuk! Als je binnen komt ga dan aan de linkerkant de trap op en probeer zo ‘hoog’ mogelijk te gaan zitten. Vanaf deze plek kun je heel goed de keuken in kijken en precies zien hoe jouw heerlijke diner (en al dat lekkers van andere mensen) bereid wordt.

Praktische informatie
Je vindt Foodbar Bluff aan de Oude Markt 6 in Enschede. Zij zijn dagelijks geopend voor lunch, diner en een borrel van 10.00 uur tot 0.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 02.00 uur. Nieuwsgierig geworden? Ik zou meteen reserveren! Maar eerst een kijkje nemen op de kaart kan natuurlijk op de website.

Ps. ‘s Avonds uit eten gaan vind ik toch zo jammer. Daardoor kan ik een stuk minder mooie foto’s maken. Grrrr! Wanneer ga jij naar Foodbar Bluff in Enschede?

 

No Comments
Leave a Reply