Hotspots

Uit eten met kleine kinderen: Familierestaurant Troubadour

  • By
  • 21 augustus 2018
  • Sticky
Familierestaurant Troubadour / Maudgeniet.nl

Laten we eerlijk zijn.. Uit eten met kleine kinderen is écht lang niet altijd een feestje. Sterker nog: meestal is het echt vreselijk! Ze hebben natuurlijk totaal geen lange concentratie, gezellig aan tafel zitten is er dus niet bij.. Maar toch gaan we regelmatig uit eten met de meisjes, omdat we wel willen dat ze het leren én dat ze het uiteindelijk net zo gezellig gaan vinden als wij. We nemen ze voorlopig niet mee naar een restaurant met vele culinaire hoogstandjes en Michelinsterren,  maar we zorgen er voor dat we naar een plek gaan waar zij zich ook vermaken. En zo kwamen we uit bij Familierestaurant Troubadour in Tubbergen.

Leuk binnen én buiten spelen bij Familierestaurant Troubadour

Jasper had ergens gelezen over Familierestaurant Troubadour in Tubbergen (ook wel bekend als ‘n Kaps) en we besloten om er gewoon eens naartoe te gaan. Dus op Jaspers laatste vakantiedag rijden we rond 15.00 uur richting Tubbergen en ploffen vervolgens bij dit restaurant op het terras. Aan het terras ligt een grote speeltuin en Fenne heeft haar schoenen al uit voordat wij überhaupt een tafel hebben uitgezocht, ik hoor nog vaag ‘Doei mama!’ en weg is ze.. De speeltuin is omheind door een heg, dus ik hoef niet bang te zijn dat ze wegloopt. Helemaal prima!

Familierestaurant Troubadour / Maudgeniet.nl

Maar met Saar is het net een ander verhaal. Ze wil wel even bij ons zitten, maar eigenlijk wil zij ook spelen. Het nadeel is alleen dat zij echt nog niet alleen kan spelen (dit resulteerde in eikel eten in de zandbak) en dat betekent dus dat een van ons de hele tijd bij haar moeten zitten. Super gezellig! Jasper op het terras en ik met de kindjes in de speeltuin – en andersom. Als we ons eerste drankje en een bittergarnituur op hebben, besluiten we daarom om maar naar binnen te gaan. Eigenlijk doodzonde, want het is prachtig weer! Maargoed, dan hebben we het wel net iets gezelliger.

Er is dus ook nog een grote binnenspeeltuin. Het is zo’n klimtoestel die je ook vaak in indoor krijspaleizen vindt, Fenne is helemaal enthousiast en rent er meteen op af. Hier kan ze rennen, klimmen, klauteren en van de glijbaan roetsjen. Voor Saar is een klein hoekje met babyspeelgoed, ook leuk!

Familierestaurant Troubadour / Maudgeniet.nl

Lekker eten bij Familierestaurant Troubadour

Ondertussen bestellen wij ons eten: Jasper neemt een kipsaté en ik kies voor een maaltijdsalade met geitenkaas. Voor Fenne bestellen we nog een beker ranja en uiteraard een pannenkoek en Saar kan van ons allemaal wel mee eten. Fenne blijft spelen en ondertussen zien we langzaam alle tafels volstromen: niet alleen buiten, maar ook binnen. Af en toe komt Fenne terug om te vragen of haar pannenkoek er al is en vervolgens duikt ze weer de speeltuin in. Saar wordt moe en krijgt honger en is daarom niet in haar beste mood; en op dat soort momenten vind ik altijd dat het te lang duurt voordat het eten komt. Oeps! Uiteindelijk duurt het best nog wel een tijdje voordat ons eten komt, maar het hele restaurant én terras zat dan ook helemaal vol. Gelukkig krijgen we uiteindelijk wel gewoon het eten en het is echt heerlijk!

Familierestaurant Troubadour / Maudgeniet.nl

Een drukke, maar gezellige middag!

Wij zijn niet de enige mensen die binnen zitten en dus spelen er best wel veel kindjes in de speeltoestellen. Erg leuk, maar daardoor ook best lawaaierig. Waarschijnlijk komt het vooral door onze plek: we zitten heel dichtbij de speeltoestellen. Gelukkig is er ook nog heel veel ruimte waar je er verder van af zit! 😉

Uiteindelijk zijn we alle vier moe van de drukke, maar gezellige middag. We kunnen niet wachten tot Saar wat groter is en hier nog eens naar toe te gaan. Dan kunnen we wél lekker op het terras zitten, terwijl de meisjes zich vermaken in de speeltuin! Het is een hele leuke plek om met kindjes uit eten te gaan: zij hebben plezier, jij kunt lekker eten!

Praktische informatie
Je vindt Familierestaurant Troubadour (‘n Kaps) aan de Tibsweg 2 in Tubbergen (Twente). Het restaurant is op verschillende dagen en tijden geopend, afhankelijk van het seizoen. Check altijd eerst even de website. Reserveren van te voren is wel handig!

 

Dit artikel is geschreven op eigen initiatief.

 

1 Comment
  • Nicole Orriëns

    Wij kozen onze restaurants ook altijd zorgvuldig uit op kindvriendelijkheid. Dat was zowel voor ons als voor de kinderen beter : )

Leave a Reply