Hotspots

Downtown Oldenzaal: een gezellige plek voor een heerlijke lunch!

  • By
  • 13 januari 2019
  • Sticky
Downtown Oldenzaal / Maudgeniet.nl

De laatste jaren krijgt Oldenzaal steeds meer leuke horecagelegenheden en ik vind het maar al te leuk om deze plekjes te ontdekken. Downtown Oldenzaal is een lunchcafé die al weken op mijn lijstje staat en het werd dus de hoogste tijd om deze toch echt een te bezoeken.

Het is zaterdagochtend 09.00 uur als ik een appje stuur naar mijn moeder en zusje met de vraag wie er mee gaat lunchen bij Downtown Oldenzaal. Allebei reageren ze vrij snel dat ze mee gaan, gezellig! Rond 12.00 uur staan we voor de deur en kan ons lunchavontuur beginnen.

Downtown Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Downtown Oldenzaal: een gezellig lunchcafé

Wanneer we binnen komen bij Downtown Oldenzaal voelt het meteen al warm, gezellig en heel toegankelijk. Het lunchcafé is niet heel groot, maar biedt genoeg ruimte voor vele gasten die langskomen voor een lunch of een drankje. Het interieur is stoer en industrieel, maar het brengt vooral ook een heel warm sfeertje. Gezellig!

We worden keurig geholpen door de bediening. Extra leuk om te weten is dat hier mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Op deze plek krijgen zij de kans om te werken op een plek waar ze het leuk vinden, maar zeker ook om zich te ontwikkelen en te groeien. Ik vind het een heel leuk initiatief! Op de website staat dat ze aangeven dat het daardoor allemaal wat langer kan duren en vragen ze om hier begrip voor te hebben. Wij hebben er absoluut begrip voor, maar vinden dat we behoorlijks nel én goed geholpen worden! Wij bestellen koffie en een verse muntthee bij de vriendelijke dame en gaan ons dan verdiepen in de menukaart. Keuzestress!

Downtown Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Heerlijk lunchen!

Met de lunchkaart voor onze neus krijgen we alle drie keuzestress. Er staan koude broodjes op, warme broodjes, diverse salades en uiteraard de specialiteit van het huis: nacho’s in alle soorten en maten. Na lang twijfelen kies ik voor de panini met Oosterse kip, mijn moeder voor de Downtown Club (een heerlijke clubsandwich) en mijn zusje voor de Downtown Burger. Onze gerechten worden allemaal geserveerd op verschillende broodjes en het ziet er allemaal heerlijk uit. We kijken bij elkaar op het bord, ruiken stiekem aan het eten en besluiten dan om met z’n allen aan te vallen. Het is heerlijk! Terwijl we eten is het zelfs heel even helemaal stil aan tafel en dat gebeurt niet snel als ik aan tafel zit.. 😉

Downtown Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Downtown Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Terwijl we lunchen begint het lunchcafé steeds voller te raken en niet veel later wachten mensen zelfs rustig en braaf hun plekjes af. Dat kan alleen maar goed nieuws zijn.. En laten we eerlijk zijn: ik snap het helemaal. Het interieur is gaaf, de bediening vriendelijk en het eten is er heerlijk. Wat mij betreft een perfecte plek voor een lunch! Tot snel!

Praktische informatie: Downtown Oldenzaal

Je vindt Downtown Oldenzaal aan de Groote markt 17 in Oldenzaal. Zij zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tevens zijn er mogelijkheden om -buiten de reguliere openingstijden- de locatie te huren voor diverse feestjes en vergaderingen. Meer informatie vind je op de website van Downtown Oldenzaal.

No Comments
Leave a Reply