Hotspots

Heerlijk eten bij De Dominee in Oldenzaal

  • By
  • 25 februari 2018
  • Sticky
De Dominee in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

De Dominee in Oldenzaal is al jaren een begrip in Oldenzaal (en omstreken). Zelf kom ik er ook erg graag, want je kunt hier heerlijk eten! Niet alleen voor een heerlijke lunch, maar zeker ook voor het diner. Extra leuk: onlangs hebben ze het hele interieur weer verbouwd met een nieuwe stijl en nieuwe meubels. Het is prachtig geworden!

Als kerstcadeau hadden mijn moeder, mijn zusje en ik een bon gekregen van De Dominee. Het werd dus de hoogste tijd om hier eens gebruik van te maken! En dus planden we een avondje om heerlijk te gaan eten met z’n drietjes.

Keuzestress bij het voorgerecht
Als voorgerecht neem ik hier eigenlijk altijd standaard de carpaccio, die is hier zó lekker. Wanneer we hier gaan lunchen bestel ik hier trouwens ook standaard het broodje carpaccio, hihi. Dit keer besloot ik eens om voor iets anders te gaan qua voorgerecht. Om toch nog een beetje te kunnen genieten van de carpaccio, namen we alle drie het Proeverij De Dominee. Dit is een plankje met stokbrood, carpaccio, gerookte rib eye, gamba’s, ravioli en gerookte zalm.

De Dominee in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Ik ben natuurlijk heel allergisch voor vis, dus de zalm zat er voor mij niet bij. Gelukkig was dit geen probleem en kreeg ik gewoon iets extra’s van een ander gerechtje. Smullen! (Met mijn allergie voor vis mag ik overigens wél schaaldieren. Gelukkig maar!)

Maar ook keuzestress bij het hoofdgerecht
Ook bij het hoofdgerecht vond ik het moeilijk kiezen.. Veel gerechten bij De Dominee ken ik al en ik vind ze vrijwel allemaal lekker. Ik wil niet altijd maar hetzelfde kiezen, maar ik koos uiteindelijk (wederom) voor de Surf & Turf: een duet van ossenhaas en gamba’s. Met een heerlijke truffelsaus en de gamba’s gebakken in tempura beslag.

De Dominee in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Over het algemeen heb ik geen moeite met desserts overslaan, maar deze keer wel. Ik koos voor een chocoladetaartje (ja, de warme chocola liep er uit toen ik ‘m aansneed, jammiiieee) en genoot vol op! Nog een kop espresso na en ons etentje was weer helemaal geslaagd. Het was zo’n gezellige en lekkere avond! Wat een fijne plek om te genieten van een lekker hapje en een drankje.

Praktische informatie
Je vindt De Dominee aan De Markt 6 in Oldenzaal. Je kunt hier terecht voor de lunch, het diner en uiteraard ook voor een drankje. Er zijn zelfs mogelijkheden om een zaaltje te huren voor je eigen feestje. De Dominee in Oldenzaal is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. De keuken is geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. Meer informatie en de menukaart vind je op de website.

 

– Dit is geen gesponsord artikel! –

 

1 Comment
Leave a Reply