Hotspots Ierland

Hotspot: Crown Saloon in Belfast

 • By
 • 6 november 2016
 • Sticky
Crown Saloon in Belfast

Tijdens ons weekendje in Belfast kwamen we langs de Crown Saloon. Ik had er al meerdere keren over gehoord en gelezen en ik was zo benieuwd naar deze plek! Deze bar is de grote schat van Belfast als het gaat om horecagelegenheden. Het is niet voor niks een monumentaal gebouw.

Crown Saloon in Belfast

De Crown Saloon in Belfast is van de buitenkant al een eyecatcher op zich. Het pand is voorzien van allemaal gekleurde tegels en heeft daardoor een geweldige uitstraling.

De Crown Saloon is gebouwd in 1826 en heeft geweldige Victoriaanse accenten. De bar is opgedeeld in verschillende zitjes die je kunt afsluiten met een deurtje, privacy gegarandeerd! Juist deze verschillende zitjes én de prachtige inrichting zorgen voor het fijne sfeertje. Ik ben helemaal fan van deze bar!

Crown Saloon in Belfast

Crown Saloon in Belfast

Als je in Belfast bent, mag een bezoekje aan de Crown Saloon eigenlijk niet ontbreken. Zowel voor een drankje als voor een hapje kun je op de knop drukken. Door dit ‘ouderwetse belsysteem’ weten ze aan de bar dat je (weer) toe bent aan iets lekkers.

Wat ik vooral heel erg leuk vind aan de Crown Saloon, is dat ze niet opeens de hoofdprijs gaan vragen voor een biertje. Ik kan me vaag herinneren dat ik ergens heb gelezen dat de bar een onderdeel is van de overheid en dat ze er niet per se winst hoeven te maken. Maar bij nader speurwerk kan ik dit nergens weer vinden, dus ik kan (helaas) niet zeggen of dat ook echt zo is.

Crown Saloon in Belfast

Praktische informatie
Je vindt de Crown Saloon aan 46 Great Victoria Street in Belfast. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 11.30 uur. Check voor de zekerheid altijd even de actuele openingstijden op de website. Het zou zo jammer staan als je voor een (mooie) dichte deur staat! 😉

 

Meer over Belfast

 

4 Comments
 • Marcella

  Wat een bijzondere plek! Ik heb ‘m niet gezien. Jammer!

  • Maud

   Aaah, dat is jammer zeg! Gelukkig heb je wel heel veel andere mooie dingen gezien in Belfast!

 • Trudy

  Wij hebben hem wel gezien maar het was er zo stampvol, dat we er maar weer uit zijn gegaan. Geen doen om er ook maar iets te bestellen. De bar valt tegenwoordig onder de National Trust. Wij zijn uiteindelijk naar de Duke of York in Commercial Court (in omgeving kathedraal) gegaan. Ook oud, en authentiek en die middag een stuk rustiger.

  • Maud

   Ah, wat jammer! Ik vond het een hele leuke plek.. Zoals je kunt zien was het redelijk rustig toen wij er waren.. De Duke of York heb ik dan weer gemist, jammer!

Leave a Reply