Genieten

4 simpele recepten voor een herfstachtige of winterse barbecue met kinderen

 • By
 • 18 november 2019
 • Sticky
Buiten koken winter - Maudgeniet.nl

Als je bij barbecuen alleen maar aan de zomer denkt, dan heb je het mis! Dit kan ook juist heel goed in de herfst en de winter, misschien is dat juist nog wel gezelliger! Ik vind niks leuker en gezelliger om buiten een vuurtje te maken (in het donker natuurlijk) en daar met z’n allen om heen zitten. Vorig jaar was dat met onze kleine Saar een kleine uitdaging (ik vond het doodeng bij dat vuur), maar voor aankomende herfst en winter heb ik goede hoop. Ik kan niet wachten om de weekenden buiten om een vuurtje te spenderen! Ik deel een aantal lekkere en simpele recepten voor een winterse barbecue met kinderen.

Lees ook: Buiten koken en eten – ook in de winter!

Barbecuen met koud(er) weer

Barbecuen met koud(er) weer kan ontzettend leuk zijn. Vorig jaar organiseerde ik een winterse barbecue bij ons in huis en dit was zo’n gezellige avond. Het idee was om buiten te barbecuen en vervolgens ook te eten. Ik had fakkels gekocht, zweedse fakkels en vuurkorven -en natuurlijk heel veel hout-. We hadden pech met het weer, we hadden vooral heel veel regen. Tsja, daar konden al die fakkels niet tegen en uiteindelijk besloten we om het toch maar binnen op te eten. Zonde! Dus dit jaar maar eens kijken of er een herhaling mogelijk is en dan wel lekker buiten. Ook met Oud & Nieuw zie ik heel veel mensen om ons heen barbecuen, extra lekker met een warme glühwein of chocolademelk erbij. Gelegenheden genoeg dus; nu alleen nog even een bbq kopen, mocht je die nog niet hebben.. En dan wordt het nu tijd om de recepten voor een winterse barbecue met kinderen te delen! Overigens hoef je er niet een heel diner van te maken, gewoon ‘broodjes bakken’ is al leuk!

Recept voor S’Mores

Sowieso een favoriet bij vrijwel alle kinderen. Heerlijk om te doen op de zondagmiddag of als een lekker toetje. Smullen!

Ingrediënten:

 • Marshmallows
 • Plakjes chocolade (of een hele dunne reep chocolade)
 • Mariabiscuitjes (of andere lekkere koekjes naar wens om te variëren)
 • Aluminiumfolie

Zo maak je het!
Leg een mariabiscuitje met een marsmallow erboven op en stop dit in een aluminiumfolie. Vouw de folie dicht en leg de pakketjes ongeveer 4 a 5 minuten op de barbecue. Open de verpakking, doe er een plakje chocolade op; gevolgd door nog een mariabiscuitje. Vouw de folie weer dicht en leg het nog even op de barbecue. Daarna: smullen maar! Of gewoon marshmallows roosteren is natuurlijk al leuk!

Recept: Fruit stokjes

Easy peasy en zo leuk om te doen! Snij verschillende soorten fruit in stukjes (bijvoorbeeld appel, ananas, aardbei, peer, perzik) en rijg deze aan een grote satéprikker. Bestrooi ze een beetje met poedersuiker en leg ze dan een paar minuutjes op de barbecue. Daarna smullen maar!

Wintertuin - Maudgeniet.nl

Recept: Hotdogs van de barbecue

Ooohh, dit recept wil ik aankomende winter proberen met de meisjes. Dat moet wel een succes zijn; knakworsten en grillen bij het vuurtje. Ik weet zeker dat ik daar heel veel punten mee zou scoren bij de kinderen, haha!

Ingrediënten:

 • Knakworsten
 • Kant en klaar croissant deeg
 • Stokjes en aluminiumfolie

Zo maak je het!
Rol de knakworsten in het kant en klare brooddeeg (laat hierbij de uiteinden van de knakworst vrij). Prik er een grote sateprikker in en rol de worstjes in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue en wacht tot het deeg gaar is (tussendoor even goed checken). En dan smullen maar! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je de ingepakte aluminiumpakketjes eventueel ook tussen de kolen zou kunnen leggen. Dan is het nog leuker om deze hotdogs te maken!

Recept: Popcorn bakken op de barbecue

Popcorn van de barbecue is zo leuk! Je kunt dit doen door popcorn in aluminiumfolie te pakken (met bakolie) en dit op de barbecue te leggen. Maar nog leuker is het om dit echt te poffen in een blikje, tussen de kolen van een houtskool bbq.

Ingrediënten:

 • Popcorn maïs
 • Bakolie
 • Een leeg en schoon frisdrank blikje

Zo maak je het!
Laat een volwassene een klepje uit het blikje snijden. Doe vervolgens wat bakolie en de popcorn maïs in het blikje en plaats het tussen de kolen. Af en toe een beetje schudden (niet met de blote handen aanpakken!) en de popcorn is klaar! Eventueel nog een beetje bestrooien met zout of suiker.

No Comments
Leave a Reply