Genieten Ukkiegeniet

Een pepernotenkrans maken bij Kitsch & Koekjes in Oldenzaal

  • By
  • 21 november 2018
  • Sticky
Workshop pepernotenkrans - Maudgeniet.nl

Wat is er nou leuker dan je huis versieren tijdens de Sinterklaastijd? Eerder deed ik het niet, maar nu Fenne het steeds meer begrijpt vind ik toch echt dat het er een beetje bij hoort. En zeg nou zelf.. Een pepernotenkrans is dan toch gewoon heel erg leuk? En dus ging ik samen met Fenne naar Kitsch & Koekjes in Oldenzaal om een workshop te volgen.

Workshop pepernotenkrans maken

Niet dat een pepernotenkrans heel erg moeilijk is om te maken. In principe heb je er alleen een krans van stro voor nodig. En pepernoten natuurlijk, heeel veel pepernoten. En strooigoed! En leuke versierseltjes. Plak al dit leuks met een lijmpistool op de krans en voor je het weet heb je een pepernotenkrans. Tot zo ver mijn uitgebreide DIY-uitleg! 😉

Op naar Kitsch & koekjes!
Op zondagmiddag fiets ik samen met Fenne naar Kitsch & Koekjes. Het zit bij ons om de hoek en het is serieus nog geen twee minuten fietsen. Fenne snapt er nog niet zo veel van.. “Maar mama? Hoe kun je dan knutselen met pepernootjes?” Ik probeer het haar uit te leggen, maar geef het al snel op; ze komt er nog wel achter! We parkeren de fiets en lopen naar binnen en als ze dan de tafel ziet met allemaal pepernoten en strooigoed er op, heeft ze het al helemaal naar haar zin. Een beker ranja er bij en de uitleg kan beginnen. Terwijl ik druk in de weer ben met mijn lijmpistool en de bijbehorende pepernoten + krans, is Fenne vooral heel erg druk met wat ze gaat eten. Wordt het een schuimpje, een hartje of toch nog een pepernootje?

Workshop pepernotenkrans - Maudgeniet.nl

Pepernoten plakken!
Kitty vertelt ons om als eerste de pepernoten er op te doen en dan pas de rest van het strooigoed of de versieringen, want dan wordt de krans het mooist. Ik doe wat ze zegt en vind het wel relaxed om te doen; tussendoor klets ik met Fenne en vraag ik of ze een pepernootje wil plakken. Maar eerlijk toegegeven.. Fenne is nog net iets te klein om het allemaal zelf te doen. Ze wil heel graag zelf met het lijmpistool aan de slag, maar dat vind ik nog niet kunnen, dus doen we het samen. Maar dat is natuurlijk niet leuk genoeg voor haar, gelukkig staat er nog een enorme schaal met strooigoed! Nadat ik bijna de hele krans heb volgeplakt met pepernoten, overleg ik even met Fenne wat er nog meer op moet komen. Heel veel snoep natuurlijk, letters, veertjes en vooral heel veel kleur. Kan geregeld worden!

Workshop pepernotenkrans - Maudgeniet.nl

Ondertussen..
Ondertussen heeft Fenne het opgegeven, ze vindt het eigenlijk wel mooi geweest voor vandaag. Haar buikje zit vol en ze ziet dat mama het prima alleen af kan.. En dus vraagt ze aan Kitty of ze ergens mee mag helpen. Natuurlijk! Ze mag helpen met de warme chocolade en ze vindt het maar al te leuk.. Tussendoor komt ze even kijken of ik genoeg opschiet met de krans, pikt ze nog een pepernootje mee en gaat vervolgens weer terug om Kitty te helpen. Ik vermaak me prima met de andere moeders aan tafel en niet veel later is de pepernotenkrans af.

We maken nog een paar foto’s, want stiekem is Fenne toch ontzettend trots. Als we thuis komen roept ze buiten al om papa, want papa moet toch echt even zien wat ‘we’ gemaakt hebben!

Workshops bij Kitsch en Koekjes in Oldenzaal

Deze ouder-/kindworkshop kostte € 17,50 en we zijn ruim 2,5 uur bij Kitsch en Koekjes geweest. Het bedrag was het dubbel en dwars waard, want ik gok dat Fenne alleen al voor zo’n € 17,- aan pepernoten en strooigoed heeft opgegeten. 😉

Kitsch en Koekjes in Oldenzaal biedt diverse workshops en kinderfeestjes aan. Niet alleen voor kinderen, maar zeker ook voor de mama’s. Van pepernotenkrans maken en glamour kinderfeestjes tot dikke dames schilderen. Verzin iets en het is er vast wel mogelijk! Neem een kijkje op de website of neem contact op voor diverse mogelijkheden.

Workshop pepernotenkrans - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply